تخفیف 80 درصدی در واگذاری اراضی به نیروگاه‌های تجدیدپذیر/ 1700 هکتار زمین واگذار شد

تهران- ایانا- مدیر کل دفتر واگذاری و توسعه اراضی سازمان امور اراضی کشور از حمایت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور اراضی کشور از توسعه نیروگاه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد.

تخفیف 80 درصدی در واگذاری اراضی به نیروگاه‌های تجدیدپذیر/ 1700 هکتار زمین واگذار شد

 مهدی سرخوش در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به تعاملات و هماهنگی‌های مستمر بین دو وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو توسط سازمان امور اراضی و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: در اسفندماه سال گذشته، هیئت وزیران مصوبه‌ای را با هدف تسهیل و در واقع رفع موانع تاسیس نیروگاه تجدید پذیر ارائه داد. این هیئت امسال هم در آذرماه و دی‌ماه اصلاحیه‌هایی را به مصوبه اضافه کرد که بر اساس آن تسهیل‌های خوبی در حوزه واگذاری زمین برای نیروگاه‌های خورشیدی و بادی اتفاق افتاده است.

وی افزود: در نتیجه این هماهنگی‌ها، فاصله زمانی واگذاری اراضی، کمتر از نصف شده و به نزدیک به دو ماه تقلیل یافته است. همچنین اجاره‌بهای این اراضی با هدف توسعه نیروگاه‌های تجدید‌پذیر حداکثر ۲۰ درصد اجاره‌بهای منطقه خواهد بود‌.

مدیر کل دفتر واگذاری و توسعه اراضی خاطرنشان کرد: استعلامات لازم برای این طرح‌ها به استعلام تخصیص زمین از ناحیه منابع طبیعی و استعلام از محیط زیست محدود شده است؛ که سازمان محیط زیست نیز موظف شده ظرف یک هفته پاسخ استعلام را اعلام کند. عدم علام پاسخ ظرف یک‌هفته از طرف این سازمان به منزله موافقت تلقی می‌شود.

وی در ارتباط با استعلام از طرف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری توضیح داد: می‌بایست موارد ممنوعیت‌های قانونی واگذاری در تخصیصی که از ناحیه منابع اتفاق می‌افتد، اعمال و رعایت شود. محدودیت‌هایی در واگذاری اراضی در قوانین و مقررات پیش‌بینی شده که باید مدنظر قرار گیرد. ولی  متوسط بازه زمانی تخصیص زمین برای این طرح‌ها نیز کاهش میابد که با پیگیری سازمان منابع طبیعی و ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی اجرایی خواهد شد.

سرخوش با بیان اینکه سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر در تمام استانهای کشور، اراضی مناسب برای احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر را شناسایی و معرفی کرده است گفت: استانهای با اقلیم خشک و نیمه خشک مانند یزد، اصفهان، کرمان، خراسان شمالی، قم و ... قابلیت بیشتری برای احداث این نیروگاه‌ها دارند.

وی با بیان این که طی سال جاری اقدامات و تشریفات اولیه برای واگذاری بالغ بر 8 هزار هکتار از اراضی انجام شده است؛ گفت: از این سطح حدود 1750 هکتار منتج به قرارداد شده است.

سرخوش گفت: در مقایسه با نیروگاه‌های بادی، احداث نیروگاه‌های خورشیدی بیشتری در دستور کار ما و وزارت نیرو قرار دارد. با توجه به میزان سرمایه‌گذاری  بیشتر در نیروگاه‌های بادی، متقاضیان احداث نیروگاه‌های خورشیدی بیشتر هستند.

مدیر کل دفتر واگذاری و توسعه اراضی تصریح کرد: واگذاری این اراضی در قالب قراردادهای اجاره یک تا 15 ساله است. ولی تا زمانی که نیروگاه در اراضی احداث شده و مورد بهره برداری قرار داشته باشد، این قراردادها تمدید خواهند شد. ولی بر اساس آیین نامه هیات وزیران، در صورتی که در عمل طی یک سال نیروگاه احداث نشده و یا پیشرفتی در احداث آن مشاهده نشود، قرارداد فسخ خواهد شد.

وی گفت: در صورتی که سرمایه‌گذاران در واگذاری زمین با مشکلی مواجه شدند، می‌توانند به سازمان امور اراضی و ادارت استانی مراجعه کرده و کار را پیش ببرند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید