رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

حفاظت از منابع طبیعی نیازمند فرهنگ‌سازی است / کاشت ۱۶۵ میلیون نهال در سال ١۴٠٣

تهران - ایانا- رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان که برای حفاظت از منابع طبیعی باید رویکردها تغییر و در جامعه فرهنگ‌سازی شود، گفت: در سال ١۴٠٣ بیش از ۱۶۵ میلیون اصله نهال کاشته شده است.

حفاظت از منابع طبیعی نیازمند فرهنگ‌سازی است / کاشت ۱۶۵ میلیون نهال در سال ١۴٠٣

 

 

 

به گزارش خبرنگار ایانا، علی تیموری روز شنبه - ١١ اسفند - در نشست خبری که به مناسبت هفته منابع‌‌طبیعی برگزار شد، گفت:  ۱۹ اسفندماه پویش کاشت نهال در ۴۴۰ شهرستان به صورت سراسری برگزار خواهد شد..

وی به تداوم طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت:  سال ١۴٠٣ بیش از ۱۶۵ میلیون اصله نهال کاشته شده است؛ نقاط بحرانی کشور به ۱۵ میلیون هکتار رسیده است که در اولویت برنامه های سازمان منابع طبیعی کشور قرار دارد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طی سال گذشته ۲۴۰ میلیون اصله نهال درخت در ۲۰۰ نهالستان کشور تولید شده که نیمی از آنها از تولیدات بخش خصوصی است.

وی بر لزوم به‌کارگیری فناوری‌‌های نوین در حفاظت از جنگل‌ها تاکید کرد و گفت: برخی کشورهای همسایه برای حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی از فناوری‌های نوین استفاده می‌کند که ما هم باید برای حفظ منابع طبیعی از این فناوری‌ها بهره‌مند شویم.

تیموری با بیان اینکه بیش از ۱۷.۵ میلیون هکتار از مجموع ۱۳۴ میلیون هکتار عرصه طبیعی کشور، جنگل و بیشه زار است؛ گفت: سرانه فضای سبز کشور یک‌هزار و ۷۰۰ مترمربع است،  این شاخص در جهان پنج‌هزار و ۲۰۰ مترمربع است که طرح کشت یک میلیارد درخت این سرانه را افزایش خواهد داد.

وی توضیح داد: بیش از ۵۰ درصد از عرصه‌های منابع طبیعی مربوط به مراتع است، ۸۴ میلیون هکتار از این عرصه‌‌ها جزو مراتع کشور بوده که ۸.۵ درصد آنها از تراکم مناسب و بیش از ۶۵ درصد از تراکم کمی برخوردارند.

تیموری گفت: عرصه‌بیابانی کشور حدود ۳۱ میلیون هکتار است که حدوذ ۱۵ میلیون هکتار جزو نقاط بحرانی محسوب می‌شود، ۹۵ درصد آتش‌‌سوزی‌های مربوط به عرصه های طبیعی ناشی از عوامل انسانی است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: در حال حاضر ۲۰ شهر و هشت هزار روستای کشور در معرض سیل قرار دارد که راهکار جلوگیری از تخریب آن استفاده از طرح و عملیات آبخیزداری است.

وی به اهمیت مردمی‌سازی منابع طبیعی اشاره کرد و  اظهار داشت: مهمترین نهاد تاثیرگذار در حفاظت منابع طبیعی خود مردم هستند، عموم مردم باید درباره حفاظت از منابع‌طبیعی و جلوگیری از آتش‌سوزی‌‌ها آموزش ببینند.

تیموری تصریح‌کرد: سال گذشته ۲ همت اعتبار برای حوضه آبخیزداری تخصیص یافته بود که با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سازمان منابع طبیعی به ۲۵ همت رسید که رشد خوبی را نشان می دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور  با بیان اینکه ۲۵ میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی در استان های مرزی است، خاطرنشان کرد: عدم مدیریت مناطق باعث گسترش  مهاجرت و بروز بحران در حوزه‌های اقتصادی و کشاورزی دچار می‌‌شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره عملیات آبخیزداری در استان سیستان و بلوچستان با توجه به کم‌آبی این منطقه، اظهار داشت: مطالعات در این منطقه در سطح سه میلیون هکتار تکمیل شده و در سال ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود. ۶۰ میلیون متر مکعب روان‌آب در این منطقه وجود دارد که بخشی از آن هم از کشور خارج می‌شود.

تیموری درباره اینکه چرا با وجود نقش آبخیزداری در مقابله با بحران کم آبی این پروژه‌ها خوب پیشرفت نداشته است، گفت: وقتی نقشه آب کشور توسط وزارت نیرو طراحی می‌شد، باید خاک، فضای سبز و مدیریت منابع طبیعی کشور مورد توجه قرار می گرفت.

وی بیان کرد: طرح لایحه خاک هنوز کامل تصویب نشده که ۹ ماده آن در حال مطالعه است، بنابراین نگاه پایدار به منابع طبیعی باید فرهنگ‌سازی شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی کشور گفت: ۳۰۰ هزار اصله نهال به عراق عرضه شده تا از گرد و غبار برافراشته از این کشور به سمت ایران جلوگیری کنیم.

وی از برگزاری همایش جنگل‌های زاگرس در تیرماه سال ۱۴۰۴ خبرداد و افزود: در زمینه کنترل خشکیدگی جنگل‌های زاگرس با دانشگاه‌‌های چین همکاری داریم تا بتوانیم مشکلات این بخش را حل کنیم.

تیموری درباره مقابله با تغییر اقلیم و تاثیر آن بر منابع طبیعی، اظهار داشت: در راستای حفظ منابع طبیعی کشور قرار است با همکاری سازمان هواشناسی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و منابع طبیعی تا ۶ ما آینده سندی تهیه شود تا مسایل اقلیمی به صورت برخط تهیه و تاثیر آن بر منابع طبیعی و جنگل‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید