دهقانی سانیچ: سامانه‌های نوین آبیاری برای اقلیم ایران مناسب سازی شوند

تهران- ایانا- رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی بر لزوم مناسب سازی سامانه‌های نوین آیبیاری با توجه به اقلیم ایران نیاز محصولات زراعی پر آب بر در کشور تاکید کرد.

دهقانی سانیچ: سامانه‌های نوین آبیاری برای اقلیم ایران مناسب سازی شوند

حسین دهقانی سانیچ در گفت و‌گو با خبرنگار ایانا با اشاره به مصوبه برنامه هفتم که کاهش مصرف 15 میلیارد متر مکعبی آب را به بخش کشاورزی تکلیف کرده است، گفت: دست اندرکاران و کارشناسان در زمینه آبیاری، سامانه نوین آبیاری را یکی از زیرساخت‌های ضروری برای هرگونه اقدامی در بخش کشاورزی می‌دانند که می‌تواند کم‌آبیاری و مدیریت تغییر اقلیم را در مزرعه محقق کند.

وی اضافه کرد: این رویکرد نه تنها تاثیر قابل توجهی در مدیریت آب در مزارع خواهد گذاشت، بلکه موجب افزایش بهره‌وری سایر نهاده‌ها از جمله کود خواهد شد. در حقیقت این سامانه ها حداکثر تولید به ازای آب تحویلی را محقق خواهند کرد.

دهقانی سانیچ با توجه به کاهش معنادار بارش‌ها در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، بر لزوم یادآوری الزام اجرای این سامانه ها برای تمام دست اندرکاران آب در کشور تاکید کرد و گفت: البته با توجه به شرایط تغییر اقلیم و محدودیت آبی که در کشور داریم، باید تناسب بیشتری بین شرایط و این سامانه‌ها ایجاد شود.

وی توضیح داد: به همین منظور مطالعات روی هوشمندسازی آبیاری در دستور کارمحققین این موسسه قرار گرفته، و در قالب مقالات و نشست هایی، برنامه را بر ترقیب تصمیم گیران در این زمینه به ارتقاء فناوری آبیاری گذاشته ایم. این ارتقا می تواند از مزارع کوچک تا مدیریت کلان تغییر اقلیم در کشور را در بر بگیرد که باید مطالعات بیشتری روی آن صورت بگیرد.

دهقانی همچنین با تاکید بر لزوم مدیریت آب در زراعت های پر آب برمانند برنج گفت، در صورت دستیابی به راهکار مناسب در افزایش بهره‌وری آب در زراعت هایی از این دست، امکان تعمیم دستاوردهای آن به آبیاری سایر محصولات کشاورزی به صورت بهره‌ور وجود خواهد داشت.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید