به بهانه ۱۳ اسفندماه- روز ملی آب:
نیازی شهرکی: رویکرد اصلی معاونت آب و خاک ارتقای بهرهوری و نگاه واقعبینانه به حجم آب است
تهران- ایانا- معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی ضمن تبریک روز ملی آب، بر اهمیت تامین بودجه برای تحقق اهداف تکلیف شده توسط اسناد بالادستی برای افزایش بهرهوری آب تأکید کرد.

صفدر نیازی شهرکی در گفتوگو با خبرنگار ایانا، ضمن اشاره به نامگذاری ۱۳ اسفندماه تحت عنوان روز ملی آب در تقویم ملی، به اهمیت این روز و چالشهای حوزه آب پرداخت و گفت: ضمن تبریک این روز به تمامی دستاندرکاران، سیاستگذاران، مهندسین، بهره برداران و مصرفکنندگان آب در بخشهای مختلف، روز ملی آب را می توان فرصتی مغتنم برای تبیین اهمیت اندیشیدن به مسائل و چالشهای حوزه آب و یافتن راهحلهای مناسب برای آنها در نظر گرفت.
وی در ادامه با اشاره به برنامه هفتم پیشرفت و سند امنیت غذایی به عنوان اسناد بالادستی در حوزه مدیریت آب گفت: در حوزه آب، دو رویکرد اصلی پیش روی معاونت آب و خاک، شامل ارتقای بهرهوری، و نگاه واقعبینانه به حجم آب وجود دارد. هدف ما این است که مصرف آب بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم به ۶۵ میلیارد متر مکعب، و بر اساس سند دانشبنیان امنیت غذایی به ۵۱ میلیارد متر مکعب کاهش یابد.
نیازی شهرکی همچنین به پروژههای مختلفی که در راستای این اهداف در حال اجرا هستند، اشاره کرد و افزود: ما ذیل برنامه هفتم، شاخصگذاری کردهایم که سالانه ۷۰ هزار هکتار شبکه آبیاری نوین اجرا کرده، و ۳۰۰۰ کیلومتر قنات بازسازی و نوسازی کنیم. همچنین، پروژههای متعددی برای ارتقای راندمان آبیاری و انتقال آب با لولههای فرعی در دست اجرا داریم.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی به اهمیت تخصیص بودجه به بحث آب اشاره کرد و گفت: اجرای برنامههای تعیینشده در برنامه هفتم توسعه نیازمند منابع مالی قابلتوجهی است. برای اجرای اهداف تعیینشده در حوزه آب و خاک، برآورد میشود که حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه مورد نیاز باشد. با این حال، در سال ۱۴۰۳ حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تعیین شده، که تقریباً ۳۰ درصد از آن را تخصیص گرفتهایم. این مقدار بودجه با اهداف تعیینشده فاصله زیادی دارد و باید به صد برابر برسد تا بتوانیم برنامههای تعیینشده را محقق کنیم.
وی افزود: امسال بودجه به طور کامل محقق نشده و منابع مالی کافی در اختیار نداریم. اما امیدواریم که در سال آینده با تخصیص منابع مالی بهتر و استفاده از روشهای متعدد تأمین مالی مانند فاینانس یا استقراض و همچنین مشارکت بهرهبرداران، بتوانیم بخشی از اهداف تعیینشده را محقق کنیم.
نیازی شهرکی همچنین به اهمیت تخصیص بودجه به پروژههای آبیاری نوین و انتقال آب با لولههای فرعی اشاره کرد و گفت: این پروژهها نقش مهمی در ارتقای راندمان آبیاری و بهرهوری منابع آب دارند و باید با تخصیص منابع مالی کافی به طور جدی پیگیری شوند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید