مجری طرح ملی زراعت چوب در "گفتگوی ویژه خبری" مطرح کرد:
حمایت سازمان جنگلها از اقدامات موثر در کاهش فشار بر جنگلها
مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سازمان جنگلها بر اساس وظایفی که دارد یک سازمان حاکمیتی است و وظیفه مستقیم آن تأمین چوب صنایع و کارخانجات نیست، اما از هر اقدامی که منتج به کاهش فشار بر جنگلها شود حمایت میکند.
به گزارش ایانا و به نقل از سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، کامران پورمقدم یکشنبه شب در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما خاطرنشان کرد: امسال زراعت چوب با اولویت ویژهای از سوی سازمان جنگلها پیگیری و اجرایی میشود و این اقدام به خاطر کاهش فشار بر جنگل است.
او گفت: در برنامه پنج ساله ششم توسعه سالانه 15 هزار هکتار و در مجموع 75 هزار هکتار طرح توسعه زراعت چوب در کشور انجام میشود.
پورمقدم افزود: تا سال چهارم برنامه توسعه توانستیم 29 هزار هکتار زراعت چوب را توسعه دهیم و سال 1400 که آخرین سال برنامه ششم است سازمان با یک جهش قابل توجه زراعت چوب را در سطح 30 هزار هکتار هدفگذاری کرده که با پیشبینیهای انجام شده این رقم بسیار بالاتر خواهد رفت.
وی گفت: تمامی عرصههایی که قابلیت کشت نهال دارند شناسایی و مطالعات آن انجام شده است، نهالها تامین شده و با پیمانکاران قرارداد بسته شده است تا این نهالها تا پایان سال کشت شود.
مسئول طرح ملی زراعت چوب در پاسخ مجری برنامه گفت و گوی ویژه که پرسیده است، طی سه سال 29 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام شده است و امسال چگونه میخواهید 30 هزار هکتار زراعت چوب را گسترش دهید، گفت: در برنامه ششم توسعه جدول «هدف کمی» بصورت پلهای تعریف شده است و از سطوح کم آغاز و تا سال آخر به سطوح بیشتر، افزایش یافته است.
** پیش بینی توسعه زراعت چوب تا پایان برنامه بیشتر از 75 هزار هکتار خواهد بود
پورمقدم تاکید کرد: پیشبینی ما برای زراعت چوب تا پایان برنامه بیشتر از 75 هزار هکتار خواهد بود زیرا با شناسایی عرصههای ملی و مستثنیات اشخاص سطح بیشتری زیر کشت زراعت چوب قرار میگیرد.
کامران پورمقدم در پاسخ مهمان تلفنی برنامه که معتقد بود در آمارهای ارائه شده زراعت چوب ابهام و تردید وجود دارد اضافه کرد: تمام پروژههایی که در عرصههای منابعطبیعی اجرایی میشود نقشههای رقومی و مکانمحور وجود دارد و اطلاعات درباره اقدامات و فعالیتهای انجام شده روی دیتا سنتر سازمان موجود بوده و در دسترس است.
مجری طرح ملی زراعت چوب در ادامه در خصوص استفاده از پسابها برای کاشت درختان زودبازده گفت: موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع مطالعات لازم را انجام داده و عرصهها و پتانسیلهای کشت را شناسایی کرده است و سازمان جنگلها نیز برای این عرصهها نقشه تهیه کرده و وارد مراحل اجرایی شده است.
** 16 هزار هکتار از اراضی استان خوزستان زیر کشت درختان اکالیپتوس می رود
به گفته مجری طرح ملی زراعت چوب، امسال 16 هزار هکتار از اراضی استان خوزستان زیر کشت درختان اکالیپتوس میرود و در این رابطه کارخانه نیشکر پسابهای خود را در اختیار زراعت چوب قرار میدهد و در این زمینه با پیمانکار نیز قرارداد منعقد شده است.
وی یادآور شد نه تنها در خوزستان بلکه برای کاشت اکالیپوس در استانهای اصفهان (منطقه کاشان)، خراسان رضوی و خراسان شمالی با پیمانکاران برای زراعت چوب قرار بسته شده است.
پورمقدم یک بار دیگر تاکید کرد که تمامی اقدامات انجام شده و در دست اقدام سازمان جنگلها بر اساس مستندات و نقشههاست و برای هریک از پروژهها فرآیند طی شده و وقتی با یک پیمانکار برای اجرای اقدامات قرارداد بسته میشود این قرارداد تنها برای یک سال نیست بلکه برای یک مدت تقریباً طولانی است چون طرح های منابع طبیعی زمانبر و دیر بازده است.
** در آخرین سال طرح توقف بهره برداری 500 تا 600 هزار مترمکعب چوب از جنگل برداشت میشد
مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگلها در پاسخ به این سوال مجری برنامه گفت و گوی ویژه که سالانه چه میزان چوب میتوانید در اختیار صنایع و کارخانجات قرار دهید گفت: تا آخرین سال طرح توقف بهرهبرداری از جنگل 500 تا 600 هزار مترمکعب چوب از جنگل برداشت میشد و پس از آن توقف بهرهبرداری اتفاق افتاد و صنایع اعلام کردند که بین 15 تا 30 درصد نیاز چوبی آنان از جنگل تامین میشود.
** تولید یک میلیون مترمکعب چوب از طرح توسعه زراعت چوب
پورمقدم اعلام کرد: امسال یک میلیون مترمکعب چوب از محل طرح زراعت چوب به بازار عرضه میشود و البته تاکنون 700 هزار متر مکعب وارد بازار شده است.
او گفت: حجم مواد اولیه صنایع بالاست و 6.5 میلیون مترمکعب نیاز چوبی آنان است. البته این نیاز صد درصدی کارخانجات نیست چون آنان ظرفیت استفاده از 16 میلیون مترمکعب چوب و مواد سلولزی را دارند.
پورمقدم گفت: وقتی یک صنعت وارد کار میشود حتماً پیشبینیهای لازم برای تامین مواد اولیه انجام میشود. بخشی از این نیازها قبلاً از طریق جنگل تامین میشد، اما یک صنعت وقتی میخواهد پایدار و فعال بماند نیازمند سرمایهگذاری و حمایت دولت است.
وی افزود: امسال هماهنگیهای خوبی با انجمن صنفی کارفرمایان انجام شده است و صنایع اکنون ورود کرده و تولید نهال کردهاند.
** قاچاق چوب قابل انکار نیست
مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین درباره قاچاق چوب از جنگل گفت: این پدیده وجود دارد و قابل انکار نیست اما سازمان جنگلها پوشش حفاظتی از جنگل را شدت بخشیده و با استفاده از فناوریهای نوین و نصب دوربین و بهرهگیری از پهپاد و هواپیماهای سبک و همچنین بکارگیری 5700 نفر نیروی حفاظتی از جنگلها حفاظت میکند.
به گفته او در 9 ماهه سال جاری با تلاش مامورین حفاظتی 4500 مترمکعب چوب قاچاق در کشور کشف شده است .
پورمقدم سرانجام خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از فروش چوب قاچاق، سازمان جنگلها نیروی نظارتی تعیین کرده تا از فروش چوب قاچاق جنگلی در کارخانجات جلوگیری شود.
دیدگاه تان را بنویسید