اکبری:
3 هزار و 913 پروژه سامانه های نوین آبیاری در سطح 72 هزار هکتار افتتاح شد
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در شصت و چهارمین هفته پویش ملی تدبیر و امید برای جهش تولید، 3 هزار و 913 پروژه سامانه های نوین آبیاری در سطح 72 هزار هکتار با اعتبار 1170 میلیارد تومان در سراسر کشور با فرمان رئیس جمهور افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایانا، علیمراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در مراسم افتتاح طرحهای ملی وزارت جهاد کشاورزی با فرمان رئیس جمهور، اظهار کرد: ایران در موقعیت جغرافیایی قرار دارد که از نظر اقلیم کاملا شکننده است بنابراین ضرورت دارد حفاظت کمی و کیفی از منابع آب و خاک و افزایش بهرهوری آب همواره مورد توجه سیاستهای راهبردی قرار گیرد.
وی افزود: وزارت جهادکشاورزی در چارچوب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و برنامههای توسعهای کشور ، طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری را با هدف ارتقاء بهرهوری آب، و در راستای تامین امنیت غذایی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی این وزارت در برنامههای خود منظور کرده است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این طرح تاکنون در سطح حدود 2.5 میلیون هکتار از اراضی آبی کشور اجرا شده است.
وی با اشاره به اختصاص منابع از صندوق توسعه ملی به طرحهای سیستمهای نوین آبیاری خاطرنشان کرد: از سال 92 تاکنون با عنایت مقام معظم رهبری و حمایتهای ریاست جمهوری با تخصیص اعتبار حدود 8000 میلیارد تومان از محل منابع صندوق توسعه ملی و بودجه عمومی، شتاب چشمگیری در توسعه سامانههای نوین آبیاری صورت گرفته است، به طوری که سطحی معادل حدود 1.2 میلیون هکتار انواع سامانههای نوین آبیاری در اراضی پایاب منابع آبی کوچک و شبکههای آبیاری و زهکشی در این دولت اجرا و به بهرهبرداران تحویل شده است.
اکبری با اشاره به برخی از اثرات اجرای طرح سیستمهای نوین آبیاری گفت: از اثرات این طرح میتوان به پتانسیل افزایش راندمان کاربرد آبیاری به میزان 30درصد، افزایش تولید محصولات کشاورزی به میزان 30 درصد، کاهش 30 درصدی مصرف بذر، سموم و کودهای شیمیایی و کاهش 25 درصدی مصرف انرژی در منابع آب زیرزمینی اشاره کرد.
وی با بیان این که ارزیابی مقادیر شاخص بهرهوری آب کشاورزی در کشور طی 8 سال اخیر حاکی از آن است که، بهرهوری فیزیکی از 920 گرم به 1450 گرم بر مترمکعب افزایش یافته است، ادامه داد: رشد متوسط سالیانه بهرهوری در کشور در این سالها معادل 66 گرم بر متر مکعب بوده است، این در حالی است که در برنامههای توسعهای کشور رشد سالیانه بهرهوری 25 گرم بر مترمکعب برنامهریزی و تعیین شده بود که در این راستا فعالیتها و اقدامات زیربنایی آب و خاک و توسعه سامانههای نوین آبیاری سهم بسزایی داشته است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، از دستاوردهای این طرح ملی را ارتقاء ظرفیتهای فنی و مهندسی در کشور و توانمندی بخش خصوصی با دارا بودن بیش از 2000 شرکت پیمانکار و مشاور و بیش از 400 کارخانه تولید کننده لوازم و تجهیزات آبیاری عنوان کرد و افزود: این طرح همچنین تولید بالغ بر 95 درصد لوازم و تجهیزات در داخل کشور، پتانسیل لازم برای اجرای 400 هزار هکتار انواع سامانههای نوین آبیاری در سال و همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی و برخی لوازم و تجهیزات آبیاری را به کشورهای همسایه فراهم کرده است.
وی افزود: در حال حاضر رویکردهای این وزارت خانه در توسعه طرح، بکارگیری فنآوری و تکنولوژیهای جدید از جمله هوشمندسازی آبیاری و توسعه کیفی روشهای آبیاری با راندمان بالا نظیر آبیاری موضعی در برنامههای وزارت جهادکشاورزی قراردارد.
اکبری در پایان اظهار داشت: استان قزوین با ظرفیت کشاورزی بسیار خوب و با وجود دشت زرخیز قزوین، اقدامات موثری در بهینه سازی مصرف آب در این دولت به عمل آورده به طوری که از 60 هزار هکتار اراضی مجهز به سیستمهای نوین آبیاری در استان، بیش از 34 هزار هکتار آن از سال 92 تاکنون انجام شده است (بیش از دو برابر گذشته)، همچنین پروژهای که هم اکنون به طور نمادین از شروع بهره برداری72 هزار هکتار سامانههای نوین آبیاری به تعداد 3913 پروژه و با اعتبار 1170 میلیارد تومان در سراسر کشور همزمان افتتاح میکنید، پروژه آبیاری قطرهای 356 هکتاری باغات زیتون در اراضی بخش طارم سفلی استان قزوین با اعتبار سه میلیارد و دویست میلیون تومان است که 40 درصد هزینه اجرای طرح توسط بهرهبردار تامین شده است.
دیدگاه تان را بنویسید