Iranian Agriculture News Agency

انتقال تجربیات وزارت جنگلداری ترکیه در مدیریت حریق منابع طبیعی با برپایی کارگاه آموزشی

معاون روابط بین الملل، آموزش و تحقیقات وزارت جنگلداری ترکیه، پیشگیری از حریق، انجام واکنش سریع در کوتاه ترین زمان ممکن و احیای مناطق آسیب دیده از حریق را مهم‌ترین رویکردهای وزارت جنگلداری و کشاورزی ترکیه عنوان کرد.

انتقال تجربیات وزارت جنگلداری ترکیه در مدیریت حریق منابع طبیعی با برپایی کارگاه آموزشی

به گزارش خبرگزاری ایانا به نقل از سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، وزارت کشاورزی و جنگلداری کشور ترکیه صبح امروز سه شنبه با برپایی کارگاه آموزشی تجربیات خود را در زمینه مدیریت حریق منابع طبیعی بویژه جنگل ها  ارائه کرد.
 در این کارگاه آموزشی که وبیناری ارائه می شد، علاوه بر حضور کارشناسان و مدیران جنگلداری ترکیه، معاون امور بین الملل سازمان جنگل ها، مدیر و کارشناسان دفتر حفاظت و حمایت و مسئولین اداره حفاظت منابع طبیعی سراسر کشور نیز حضور داشتند.
امیر مسعود جلالی مدیر کل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان نخستین سخنران این کارگاه آموزشی در یک تحلیل آماری از رخداد حریق در منابع طبیعی در بیش از یک دهه در کشور ایران پرداخت و گفت: عوامل ایجاد حریق در منابع طبیعی ایران متفاوت است و در 95 درصد حریق های ایجاد شده در جنگل ها و مراتع عوامل انسانی دخالت دارند.
جلالی، گسترگی عرصه های منابع طبیعی، صعب العبور بودن مناطق تحت حریق، کمبود شدید نیروی انسانی ماهر، نبود ناوگان هوایی تخصصی اطفای حریق و  ایجاد تغییرات شدید آب و هوایی را از مشکلات و چالش های پیش رو در مدیریت حریق منابع طبیعی کشور ذکر کرد.
این مسئول حفاظت و حمایت از منابع طبیعی کشور در ادامه خاطر نشان کرد: سازمان جنگل ها و مراتع در مقابل این چالش ها و تنگناهای موجود اقدامات حفاظتی  قابل توجه ای در زمینه صیانت از جنگل ها انجام داده است.
مسعود جلالی، برگزاری دوره های آموزشی پیشگیری از حریق برای مردمان محلی، همیاران طبیعت و کارکنان بخش حفاظت و همچنین فرهنگ سازی در سطوح مختلف جامعه بویژه دانش آموزان و محافظین داوطلب، ایجاد مرکز اطفای حریق در استان ها، راه اندازی سامانه پایش حریق، عقد قرارداد برای خرید خدمات پروازی بالگرد و هواپیما در نقاط بحرانی، استفاده از پهباد و سیستم رادیویی بی سیم و نصب دوربین در مبادی ورودی جنگل ها را از اقدامات مهم سازمان جنگل ها در مدیریت و پیشگیری از حریق در منابع طبیعی برشمرد.
جلالی همچنین از دیدار وزیر جهاد کشاورزی ایران با وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه در زمانی نزدیک خبرداد و گفت: این دیدار می تواند به تدوین یک پروتکل همکاری مشترک بینجامد و علاوه بر موضوع مدیریت حریق، در دیگر بخش های منابع طبیعی نیز این همکاری دوجانبه انجام شود.

** همکاری ایران در اطفای حریق جنگل های ترکیه ستودنی بود
در ادامه این کارگاه آموزشی، مصطفی ازکایا معاون روابط بین الملل، آموزش و تحقیقات وزارت جنگلداری ترکیه از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در مدیریت و اطفای حریق جنگل ها در ترکیه تشکر کرد و مراتب قدردانی وزیر جنگلداری و دولت ترکیه را بخاطر این مشارکت اعلام نمود.
او گفت: حریق و مدیریت آن در جنگل ها چالش بزرگی است زیرا شما در اینگونه رخداد با آتش روبرو هستید.
ازکایا همچنین گفت: در اطفای حریق جنگل ها در ترکیه از 10 درصد توانمندی های هواپیما استفاده می شود و 90 درصد از هلی کوپتر استفاده می شود زیرا هلی کوپتر کارایی بیشتری در مناطق صعب العبور دارد.
معاون روابط بین الملل، آموزش و تحقیقات وزارت جنگلداری ترکیه که تجارب مدیریت حریق در منابع طبیعی کشورش را در فضای اینترنتی ارائه می کرد به آموزش بیش از 160 نفر از فراگیران از کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی اشاره کرد و گفت: اگر منابع طبیعی ایران بخواهد این آموزش و تبادل اطلاعات و تجربیات می تواند دوسویه مورد تبادل و استفاده قرار گیرد.
او از کارشناسان منابع طبیعی و بخش حفاظت درخواست کرد تا در سفری به ترکیه از مراکز اطفای خریق و توانمندی های این کشور در مدیریت حریق بازدید نمایند.
مصطفی ازکایا در ادامه سخنان خود ، پیشگیری از حریق، انجام واکنش سریع در کوتاه ترین زمان ممکن و احیای مناطق آسیب دیده از حریق را از رویکرد های وزارت جنگلداری و کشاورزی کشور ترکیه برشمرد و یاد آور شد: اقدامات فرهنگ سازی و آموزش از دوره پیش دبستانی و دبستانی به کودکان ارائه می شود و کودکان  وقتی به دوران بزرگسالی رسیده اند نسبت به موضوع حریق و پیشگیری از آن حساسیت نشان می دهند.
بر اساس این گزارش، فایل کامل این کارگاه آموزشی به زودی از طریق این مرکز اطلاع رسانی در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید