تولید ماهیان سردابی در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد یافت
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال گذشته تولید ماهیان سردابی در استان از ۲۵ هزار و ۴۰۰ تن به بیش از ۳۳ هزار تن افزایش یافت که 30 درصد نسبت به سال 1401 رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار ایانا در بوشهر، نامدار ملکپور بیان کرد: این مدت تولید بچه ماهی در مزارع تکثیر و تفریق قزل رنگینکمان از ۳۳ میلیون قطعه در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۴۳ میلیون قطعه افزایش یافت.
ملکپور خاطرنشان کرد: در سال گذشته افزونبر ۸۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی در چهارمحال و بختیاری تولید شد که نسبت به سال قبل از آن دو برابر بود و همچنین، سال گذشته ۱۵۰ هزار قطعه زالوی طبی در چهارمحال و بختیاری تولید شد که نسبت به سال قبل از آن ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد.
وی افزود: در این مدت افزونبر ۲۳ هزار تن خوراک آبزیان از این استان صادر شده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۸۰ درصدی داشت.
وی، گفت: سال گذشته صادرات خاویار طلایی (تخم ماهی قزلآلای رنگین کمان) برای نخستین بار در چهارمحال و بختیاری و کشور بهصورت مستقیم و غیرمستقیم انجام شد.
ملکپور تاکید کرد: در این مدت صادرات ماهی قزلآلای رنگین کمان افزایش پیدا کرد و افزونبر هشت هزار تن ماهی در استان بهصورت مستقیم و غیرمستقیم صادر شد.
وی، افزود: سال گذشته افزونبر سه هزار نفر بهصورت مستقیم و بیش از ۶ هزار نفر بهطور غیرمستقیم در حوزه شیلات چهارمحال و بختیاری مشغول به کار شدند که ۲۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.
ملکپور یادآور شد: در سال گذشته ۹۰ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی از محل تملک داراییهای سرمایهای برای استان جذب شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از سه برابر رشد پیدا کرد.
قابل ذکر است: پرورش ماهیان سردآبی بهعلت شرایط آب و هوایی مناسب، موقعیت جغرافیایی، تکمیل زنجیره تولید و بهرهمندی از نیروی انسانی متخصص و ماهر مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در تحقق "جهش تولید با مشارکت مردم" بهعنوان شعار سالجاری بهشمار میرود.
چهارمحال و بختیاری علاوهبر شرایط طبیعی مناسب برای رونق صنعت شیلات، دارای یکی از بزرگترین کارخانه تولید خوراک آبزیان کشور است.
برای بهرهگیری از ظرفیت چهارمحال و بختیاری در بخش صادرات ماهی باید زیرساختهای پایهای و استاندارد ایجاد و تولیدکنندگان را در خصوص سرمایه در گردش حمایت کرد.
پرورش ماهیان سردآبی بهعلت شرایط آب و هوایی مناسب، موقعیت جغرافیایی، تکمیل زنجیره تولید و بهرهمندی از نیروی متخصص و ماهر مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در این خصوص بهشمار میرود که ۱۵ درصد از ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است و میطلبد در بهرهگیری از این ظرفیت اقدامات بیشتری انجام گیرد.
خبرنگار: طیبه بیگ زاده
دیدگاه تان را بنویسید