آغاز برداشت ذرت علوفهای در استان چهارمحال وبختیاری/ ذرت تولیدی چهارمحال و بختیاری با کیفیت است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان،گفت: امسال ۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری به زیر کشت ذرت رفت و با پیشبینی برداشت ۶۵ تن محصول در هکتار انتظار میرود ۴۰۰ هزار تن محصول ذرت در استان برداشت شود.
به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال وبختیاری، حسین برزگر با اشاره به اینکه براساس برنامه الگوی کشت باید چهار هزار هکتار از زمینهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری به زیر کشت ذرت میرفت، بیان کرد: این درحالی است که در برخی از مناطق تا ۲۵ درصد فراتر از برنامه الگوی کشت به زیر کشت ذرت رفته است
برزگر توضیح داد: ذرت تولید در استان از کیفیت خوبی برخوردار است و بیشترین سطح زیر کشت ذرت علوفهای با دو هزار هکتار در شهرستان شهرکرد، یک هزار و ۵۰۰ هکتار در فارسان و ۹۰۰ هکتار در بروجن و مابقی با سطح زیرکشت کمتری در شهرستانهای دیگر به زیر کشت رفته است..
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تامین کودهای فسفاته و پتاسه بهصورت آزاد است اما کود اوره باید براساس برنامه الگوی کشت توزیع شود.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای دولت در خصوص الگوی کشت حذف مزیت نسبی و محدودیت خدمات بعضی از محصولات خارج از برنامه است تا به این صورت کشت کالاهای اساسی و راهبردی رقابتپذیر شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ماهیت محصول ذرت علوفهای این است که بهصورت علوفه تَر فروخته شود و نیازی به نگهداری و بستهبندی آنچنانی ندارد گفت: این استان هزار و ۵۰ واحد دامداری صنعتی دارد که همه این واحدها برای تامین و نگهداری علوفه دامهای خود مجهز به سیلو هستند.
وی توضیح داد: با این وجود برای اینکه ظرفیت جدیدی برای مصرف ذرت علوفهای استان فراهم شود مجوز دو واحد پروانه بستهبندی علوفه یکی در شهرک صنعتی جونقان و دیگری در شهرک صنعتی سورشجان صادر شده است که پیشرفت فیزیکی آنها در زمان حاضر به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده است.
برزگر اضافه کرد: افزون براین عملیات اجرایی ۱۱ مجتمع دامداری جدید نیز در استان آغاز شده که با راهاندازی این واحدها تمام علوفه تولیدی در استان استفاده میشود.
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، امسال بیش از ۴۰۰ هزار تن ذرت علوفهای در استان تولید میشود که ۲۰۰ هزار تن آن مصرف حوزه دام استان است که عمده آن در سیلوی دامداریهای صنعتی و دامداری بزرگ استفاده میشود و مازاد آن به خارج از استان ارسال میشود که انتظار میرود با توجه به پروژههای در دست اجرای کل این محصول تولیدی در استان استفاده شود
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: کشت ذرت علوفهای از اواسط اردیبهشت تا اوایل تیرماه و برداشت این محصول نیز از اواخر شهریور تا ۲۰ مهر ماه ادامه دارد.
روح الله سعیدی، با اشاره به تامین بذر، کود و سم مورد نیاز کشاورزان به قیمت یارانهای گفت: محصول ذرت در چهارمحال و بختیاری به شیوه بارانی و تیپ آبیاری میشود که برای تولید محصول ذرت مفید است.
در شیوه آبیاری تیپ میزان کارایی و راندمان مصرف آب ۷۰ درصد نسبت به روش غرقابی و ۳۰ درصد نسبت به شیوه بارانی است.
خبرنگار: طیبه بیگ زاده
دیدگاه تان را بنویسید