مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان:
کردستان مهد توسعه گیاهان دارویی
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در جلسه ای که با حضور مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری گیاهان دارویی برگزار شد گفت: در کردستان با 29 هزار کیلومتر مربع وسعت، گیاهان دارویی با سطح زیر کشت بالغبر دو هزار و 500 هکتار، بیش از پنج هزار و 200 تن انواع گیاهان دارویی کشت میشود.
وی افزود: شهرستان سنندج بیشترین سطح زیر کشت باغات استان را در بردارد.
حاجی میرزایی میانگین بارندگی استان را 450 میلیمتر عنوان کرد و گفت: تنوع کشت، پوشش گیاهی غنی، و جنگلهای بکر استان ناشی از همین میزان خوب بارندگی در استان است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: از لحاظ سطح باغات دیم در ردیف 21 کشور هستیم.
وی افزود: بالغبر 57 هزار هکتار باغ در استان کردستان وجود دارد که سیب، انگور، توت فرنگی، هلو و گردو عمده محصولات استان است.
حاجی میرزایی توضیح داد: توت فرنگی با تولید 65 هزار تن رتبه اول کشوری را برای کردستان به ارمغان آورده و انگور دیم نیز با 98 هزار تن رتبه دوم کشوری را در استان دارد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو هزار و 527 هکتار از اراضی استان تحت پوشش گیاهان دارویی است که گل محمدی، بهصورت هدفمند و در قالب زنحیرهای کشت میشود و افزایش سطح کشت زعفران در استان از دیگر برنامههای استان است.
وی به مزیت ترویج گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: کشت مخلوط گیاهان دارویی میتواند بهعنوان پایلوت در کردستان اجرا شود.
گل محمدی، نسترن، زعفران، سیاه دانه، سنجد، سماق، بیدمشک، از عمده گیاهان دارویی تحت کشت استان کردستان است.
حاجی میرزایی گفت توزیع بذرهای گیاهان دارویی به علاقمندان به کشت این محصولات، برگزاری کارگاههای آموزشی، عقد قرارداد با مراکز تحقیقاتی، عقد قراداد با دانشگاه کردستان از عمده فعالیتهای ترویجی استان است.
حاجی میرزایی گفت: 10 واحد صنعتی و نیمه صنعتی فرآوری گیاهان دارویی در استان با ظرفیت 210 تن در استان کردستان وجود دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: مشکلات موجود در این صنعت مرتفع و جوانان بسیاری در این مسیر اقدام به تولید گیاهان دارویی نمایند.
خبرنگار: مهدی فتحی
دیدگاه تان را بنویسید