مدیرکل دفتر امور گلخانهها و گیاهان دارویی و قارچ:
رشد ۳۵ درصدی تولید گل و گیاه گیاهان زینتی در پنج سال اخیر
۳۰ هزار نفر بهطور مستقیم در عرصه گل و گیاه کشور اشتغال دارند
سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی در فضای باز و گلخانهای ۷ هزار هکتار است که از این سطح ۴ میلیارد شاخه گل بریده و گیاهان گلدانی تولید میشود.
تولید و سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی در حوزه گلخانهها از سال ۹۲ تاکنون ۳۵ درصد رشد داشته است.
به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزرات جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور گلخانهها و گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت: سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی در فضای باز و گلخانهای ۷ هزار هکتار است که از این سطح ۴ میلیارد شاخه گل بریده و گیاهان گلدانی تولید میشود.
غلامرضا تقوی بابیان اینکه افزایش بهرهبرداری از برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار داشت: در این راستا در سال ۹۷ تمرکز ما بر تولید گیاهان بومی زینتی است، زیرا این گیاهان کم آب بر و دارای ظرفیتهای اشتغالزایی هستند.
او افزود: در حوزه گیاهان بومی زینتی، صنایع جانبی، بستهبندی، صنایع فرآوری و اسانس عطر بهویژه در مورد گل نرگس باید شکل بگرد و از این رو توسعه تولید گیاهان بومی زینتی، فرصت خوبی برای سرمایهگذاری و فعالیتهای اشتغالزا است.
تقوی تصریح کرد: ما علاوه بر ساختارسازی و ایجاد تشکل در حوزه گیاهان بومی زینتی، فهرستی از این گیاهان بومی زینتی که کم آب بر هستند را برای استفاده در فضای سبز آماده خواهیم کرد.
او خاطرنشان کرد: در نخستین گام، تاکید ما بر روی توسعه تولید گل نرگس است و در حال حاضر این گیاه بومی زینتی در سطح یک هزار هکتار در کشور کشت میشود.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی اذعان داشت: درحال حاضر ۴۵۲ میلیون شاخه گل بریده در حوزه گیاهان بومی زینتی کشور تولید میشود.
او میزان اشتغالزایی مستقیم در حوزه گل و گیاهان زینتی کشور را ۳۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: ۳ برابر این عدد به طور غیرمستقیم در این حوزه فعالیت میکنند.
تقوی اظهار داشت: در صورت حمایت از تولید داخلی گل و گیاه و کاهش حجم واردات اندامهای تکثیری که قابلیت تولید در داخل را دارند، ظرفیت اشتغالزایی در این حوزه بیش از سایر بخشها است.
او از سرمایهگذاران خواست در حوزه گل و گیاهان زینتی سرمایهگذاری کنند.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی اعلام کرد: ما آماده همکاری با سرمایهگذاران در این بخش هستیم و میتوانیم اطلاعات و دانش فنی مورد نیاز و مجوزهای لازم را در اختیارشان قرار دهیم.
او به سرمایهگذاران وعده داد که زمینههای اتصال آنها به بازارهای جهانی و صادرکنندگان بزرگ را فراهم کنند.
تقوی بهروز ملی گل در روز ۲۵ خرداد اشاره کرد و گفت: این روز ملی بنا به دلایل نامعلوم در سال ۸۶ از تقویم حذف شد درحالیکه اختصاص یک روز به گل و گیاه به اقتصاد آن کمک میکند ضمن آنکه برای شهروندان بار فرهنگی خواهد داشت و این بار فرهنگی در آشتی شهروندان با گل و گیاه موثر است.
او تصریح کرد: ما به دنبال آن هستیم که روز ملی گل را در تقویم کشور احیا کنیم.
هر سال ۲۵ ژوئن نیز مردم جهان روز گل را گرامی میدارند.
دیدگاه تان را بنویسید