نگرانی صادرکنندگان دام زنده از ممنوعیت صادرات

40 هزار راس دام پروار بی‌بازار مانده، باید صادر شود

ایانا-کشاورزی: در حال حاضر بیش از ١٥٠ هزار راس دام پروار شده وجود دارد که باید حداقل ٢٠ تا ٤٠ هزار راس آن به سرعت صادر شود.

40 هزار راس دام پروار بی‌بازار مانده، باید صادر شود

پرواربندى دام به خصوص دام سنگین یکى از مهمترین شاخه‌هاى صنعت دامپرورى است که به نوعى مهمترین و ارزآورترین بخش این صنعت است. چراکه بخش مهمى از این نوع دام باکیفیت بوده و قابلیت صادرات را دارد. این بخش از صنعت به شدت تابع فصل و جغرافیاست و هزینه زیادى براى دامدار دارد، چون مقصد اصلى آن صادرات است.

منصور پوریان رئیس مجمع ملى صادرکنندگان دام زنده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه کشاورزى خبرگزارى ایانا در این باره مى‌گوید: وضعیت صنعت پرواربندى در کل کشور با مشکل مهمى به نام ممنوعیت صادرات مواجه هستند که کل صنعت را در معرض نابودى و ورشکستگى قرار داده است. به خصوص اینکه پرواربندى در رده کمتر از ٥٠٠ کیلو به صرفه نیست.

او اضافه مى‌کند: با توجه به نوسان قیمت دلار و افزایش ضمنی قیمت نهاده‌ها و خوراک دام، دامپروران امید داشتند با صادرات کمى از این ضرر را جبران کنند اما ممنوعیت صادرات همه معادلات را برهم زده است.

رئیس مجمع ملى صادرات دام زنده در مورد ممنوعیت صادرات توضیح مى‌دهد: ممنوعیت صادرات آن هم در زمانى که فصل صادرات است و هیچ دلیل مشخصى براى این منع وجود ندارد، فقط نادیده گرفتن حیات صنعت پرواربندى است. چراکه در سال‌هاى قبل هم اگر ممنوعیتى وجود داشت فصلى بود نه همیشگى. این در حالى است که در سنوات گذشته ممنوعیت‌ها با نامه‌نگارى و اعلام معاونت امور دام به طور موقت و فصلى باز مى‌شد و مشکل خاصى هم وجود نداشت.

پوریان در مورد صادرات دام توضیح مى‌دهد: همه بخش‌ها در وزارت جهاد کشاورزى با این موضوع همراهى مى‌کردند و از  صادرات تلیسه و گوساله پروار اطلاع دارند.

او اضافه مى‌کند: پرورش گوساله براى صادرات از برج ٧ یا ٨ شروع مى‌شود و براى آن برنامه‌ریزى مى شود. اما این ممنوعیت به یکباره و ناگهانى اعلام شده است.

پوریان در مورد بازار داخل و جذب این تعداد دام مى‌گوید: بخش مهمى از بازار داخل مثل هتل‌ها و رستوران‌ها با گوشت منجمد برزیلی اشباع شده و در ضمن گوساله پروارى براى مصرف داخلى هم گران است و هم بازارى ندارد.

او اضافه مى‌کند: انباشتگى گوساله پروارى در دامدارى‌ها ضرر را بالا مى‌برد چون قدرت جذب این دام در داخل وجود ندارد. متاسفانه این ممنوعیت ناگهانى و بدون نظر خواهى از فعالان این صنعت برقرار شده است.

پوریان توضیح مى‌دهد: در حال حاضر بیش از ١٥٠ هزار راس دام پروار شده وجود دارد که باید حداقل ٢٠ تا ٤٠ هزار راس آن به سرعت صادر شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید