مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
ایجاد صندوق توسعه زعفران ضروری است
در راستای تأمین مالی شبکه تعاونیها در زنجیره تولید محصولات کشاورزی، راه اندازی صندوقهای تخصصی در خراسان رضوی یک ضرورت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در دیدار با علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: در سالجاری پیشبینی میشود تولید زعفران کشور به حدود ۴۰۰ تن برسد اما شرایط جوی و تغییرات آن میتواند بر روی تولید این محصول اثرات مهمی داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه، شرکتهای تعاونی بهترین بستر برای تعادل بخشی منافع تولید کننده و مصرف کننده محصولات کشاورزی محسوب میشوند افزود: در راستای تأمین مالی شبکه تعاونیها در زنجیره تولید محصولات کشاورزی، راه اندازی صندوقهای تخصصی در خراسان رضوی یک ضرورت است.
او خاطرنشان کرد: نیاز و ضرورت اساسی این محصول، ایجاد صندوق توسعه زعفران است که میتواند نقش حمایتی خوبی برای پشتیبانی از این محصول و کشاورز داشته باشد و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در این زمینه پیگیریهای لازم را به عمل خواهد آورد.
شیرزاد، آخرین وضعیت فعالیتها و عملکرد سازمان تحت مدیریت خود را تشریح و اظهار داشت: هم اکنون به غیر از استان خراسان رضوی در ۹ استان دیگر کشت زعفران به میزان قابل توجهی انجام میشود. بیش از ۷۲۰ هزار خانوار روستایی از این طریق امرار معاش میکنند که اکثر این خانوارها ساکن مناطق محروم هستند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران خاطرنشان کرد: ورود دولت برای خرید زعفران، علاوه بر اهدافی که در حوزه تنظیم بازار دنبال میکند، دربردارنده رویکرد حمایتی بوده و در واقع انتظار میرود که با ورود به حوزه خرید و بازرگانی زعفران، بتوان در زمینه بهبود معیشت کشاورزان کم درآمد مؤثر واقع شد.
شیرزاد با تأکید بر اهمیت حرکت بازار زعفران به سمت مدرن شدن، اظهار داشت: دولت برای خرید حمایتی و تشکیل بورس زعفران به این حوزه ورود کرده است. البته در ابتدای فعالیت این بازار با توجه به اینکه روند آن هنوز مشخص نبود و در حال گذراندن مراحل آزمون و خطا بودیم هنوز مشکلات زیادی وجود داشت. در حال حاضر مجموع تجار سنتی حوزه زعفران به این نتیجه رسیدهاند که ورود دولت به این حوزه لازم بوده کما اینکه در هیچ جای دنیا تجار به تنهایی تمام زنجیره تولید تا فروش یک محصول را به عهده نمیگیرند.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به تامین و توزیع کود به عنوان یکی از وظایف این سازمان، خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون حدود ۱۱۴ هزار تن کود اوره از مبادی مجتمعهای پتروشیمی کشور در سطح شبکه و بر اساس برنامه ابلاغی معاونت زراعت وزارت متبوع تأمین و توزیع شده و در سه ماهه سالجاری مقدار یکهزار و ۲۸۲ تن انواع کودهای ریزمغذی، ۱۵ هزار و ۹۰۶ تن کودهای آلی و زیستی و ۹۲۵ تن تدارک و توزیع انواع سموم شیمیایی را داشتهایم که بیشتر آنها جنبه حمایتی است.
وی با اشاره به وجود برخی نگرانیها در زمینه توزیع کود در بین کشاورزان تصریح کرد: این کمبود در حال رفع شدن بوده و جای نگرانی وجود ندارد و بطورکلی تهیه و تدارک کود نسبت به سال گذشته مناسب و مورد رضایت کشاورزان بوده است.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود: همچنین در بازارهای مختلف کشاورزی مداخله دولت بین ۳ تا ۴ حداکثر حدود 6.5 درصد باید باشد و بیش از آن اصلا منطقی نیست در نظر بگیرید که میزان دخالت ما در بازار شیر 3.5 درصد بوده است.
وی ادامه داد: سیاست دولت در حوزه خرید محصولات کشاورزی، تنظیم بازار این تولیدات است و به محض اینکه بازار به تعادل لازم برسد دولت از صحنه خارج میشود. شیرزاد افزود: به عنوان مثال هم اکنون خرید تضمینی شیر در کشور متوقف شده است، زیرا این محصول به خوبی در بازار به فروش میرسد و تولید کنندگان مشکلی در این زمینه ندارند.
او با تاکید بر اینکه اکنون دوره مزیت نسبی در تولیدات کشاورزی سپری شده و نیاز به مزیتهای رقابتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید با بازتولید سرمایه اجتماعی و اقتصادی، توانایی کشاورزان را در جهت افزایش ظرفیت پذیرش تفاوتها و بهرهمندی از منافع پایدار، تقویت کنیم تا بتوانند در بازار کنونی به حیات خود ادامه دهند.
دیدگاه تان را بنویسید