رئیس سازمان جنگلها:
توسعه ۲۵ هزار هکتاری جنگلها در سال جاری
تا پایان امسال طرح جنگل کاری ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشور از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا میشود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از آغاز به کار و فعالیت ۲ هزار کارگاه آبخیزداری در کشور خبر داد.
به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان جنگلها، خلیل آقایی در سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست در اردبیل افزود: طرحهای آبخیزداری با هدف جلوگیری از سیل و هدر رفت آب، گسترش پوشش گیاهی، بهبود شرایط اکولوژیکی، ارتقای وضعیت معیشت آبخیزنشینان و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی در ۳۳۰ شهرستان و ۶۳۰ حوزه آبخیز در دست اجراست.
او ادامه داد: در زمینه مانیتورینگ، متدولوژی و ریسک بحران در حوزههای آبخیزداری تفاهمنامهای با سازمان خواربار جهانی (فائو) منعقد شده و از هفته آینده کارشناسان فائو به ایران سفر کرده و امکان همکاری در این زمینهها فراهم خواهد شد.
بیش از ۷۰ درصد ریزگردها در ایران منشا خارجی دارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: یکی از خواستههای وزارت جهاد کشاورزی از فائو جلوگیری از ریزگردهای کشورهای مجاور ایران است چرا که بیش از ۷۰ درصد ریزگردها در ایران منشا خارجی دارند و از سازمان فائو خواستیم تا به نقش بین المللی خود در این باره عمل کند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: تا پایان امسال طرح جنگل کاری ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشور از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا میشود.
آقایی با اشاره به توسعه زراعت چوب در کشور گفت: یک سال است بهرهبرداری از جنگلها متوقف شده و بحث زراعت چوب در دستور کار قرار گرفته و بر اساس برآورد کارشناسان ارزش اقتصادی زراعت چوب چندبرابر زراعت شالی است.
او صیانت و حفاظت از جنگلهای کشور را ضروری دانست و بیان کرد: با مشارکت همگانی میتوان جلوی تخریب جنگلها و مراتع را گرفت.
۴۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری اردبیل نیاز است
همچنین در این همایش معاون اقتصادی و توسعه مدیریت منابع انسانی استاندار اردبیل گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و وقوع سیلاب در این استان به ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
بهمن حسین زاده افزود: با توافق بعمل آمده قرار است ۲۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار از سوی استانداری اردبیل و ۲۰۰ میلیارد ریال هم توسط سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور اختصاص یابد.
او اضافه کرد: همچنین برای اجرای طرحهای توسعه ای در حوزه آبخیزداری استان تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی مد نظر است.
او با اشاره به ظرفیتهای غنی استان در حوزه منابع طبیعی بر پایلوت اردبیل در این زمینه تاکید کرد و گفت: دانشگاه محقق اردبیلی و سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری میتوانند تفاهمنامهای در این زمینه منعقد کنند.
اردوان قربانی، دبیر این همایش نیز گفت: ۳۲۰ مقاله شامل ۵۳ مقاله شفاهی و ۲۶۷ مقاله پوستری در این همایش ارائه میشود، ایجاد نمایشگاهی با ۱۲ غرفه از سوی ادارات، سه کارگاه آموزشی و برگزاری مسابقه از جمله برنامههای جنبی این همایش دو روزه است.
استان اردبیل از مناطق مستعد و غنی در بخش منابع طبیعی و کشاورزی است، این استان دارای بیش از ۶۹ هزار هکتار جنگل، بیش از یک میلیون هکتار مرتع، سه ذخیره گاه جنگلی و سه حوزه آبخیز بالهارود، ارس و قزل اوزن است.
گفتنی است پس از برگزاری مراسم افتتاحیه همایش، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از تولید ۱۸۰ هزار اصله نهال فندق نهالستان فندقلو بازدید و سپس با نماینده ولی فقیه استان و امام جمعه شهر اردبیل دیدار کردند.
دیدگاه تان را بنویسید