در گفتوگو با ایانا مطرح شد:
کاهش مصرف آب به یک پنجم در کشت گلخانهای هندوانه
محصولی آببر، همچون هندوانه نیز همانطور که در برخی نقاط کشور و بسیاری از کشورهای توسعهیافته در گلخانه کشت میشود، میتواند با حداقل مصرف آب تولید شود.
کشت گلخانهای نسبت به کشت در هوای آزاد میتواند مصرف آب را تا چندین برابر کاهش و تولید را تا ده برابر افزایش دهد. کشت در هوای آزاد به علت میزان بالای تبخیر، آب بیشتری نیز مصرف میکند، اما این مساله در گلخانهها با بازیافت آب و جلوگیری از هدر رفت آب باعث میشود که تبخیر آب کنترل و مصرف آب کاهش یابد.
محمدحسن روزی طلب عضو سابق هیئت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار گروه کشاورزی ایانا به افزایش تولید تا ده برابر در کشت گلخانهای در مقایسه با کشت سنتی اشاره کرد و گفت: «تجارب جهانی و به علاوه تجربیاتی که در کشور خودمان به دست آوردهایم، نشان میدهد که به ازای هر یک متر مکعب آب در کشت گلخانهای میتوان تا 10 کیلو و اغلب بیشتر محصول برداشت کرد. دیده شده است که برای یک مترمکعب آب حتی تا 50 برابر نیز تولید صورت گیرد. باید گفت گلخانه با مصرف حداقلی آب، تولید را به حداکثر میرساند.»
او توضیح داد: «البته باید به این نکته اشاره کرد که کشت محصولاتی چون گندم، جو، برنج و دانههای روغنی در گلخانه ممکن نیست، اما برای کشت محصولاتی چون سبزی، صیفی و گلهای زینتی روش کشت گلخانهای یک روش مناسب است. به طور مثال محصولی آببر، همچون هندوانه نیز همانطور که در برخی نقاط کشور و بسیاری از کشورهای توسعهیافته در گلخانه کشت میشود، میتواند با حداقل مصرف آب تولید شود. لازمه کشت محصولی چون هندوانه در گلخانه مدیریتهای صحیح و مناسب آبیاری است که آبیاری قطرهای یکی از این روشها به شمار میآید. با استفاده از تکنولوژیهای دانش بنیان و سیستمهای جدید در گلخانه و استفاده از کود مناسب به میزان مطلوب، مصرف آب در کشت هندوانه به روش گلخانهای در مقایسه با کشت به روش سنتی به یک پنجم و یا حتی بیشتر کاهش مییابد.»
دیدگاه تان را بنویسید