مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی:
صادرات 22.7 میلیون دلاری گل و گیاه در سال 96
در کل کشور سطح زیر کشتی برابر با هفت هزار هکتار به کشت گل و گیاه زینتی اختصاص یافته. قابل تاکید است که حدود هزار هکتار از این اراضی در سطح شیبدار و زمینهای نامناسب قرار دارد. نکته دوم مربوط به مثبت بودن تراز تجاری گل و گیاه است. ایران در حال حاضر صادراتی ۲۲.۷ میلیون دلاری دارد که در کنار واردات ۱۷میلیون دلاری قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی اعلام کرد: «وزارت جهاد کشاورزی طی هشت ماه گذشته بیش از 20 نمایشگاه در زمینه صادرات گل و گیاه در کشور برگزار کرده. همچنین کنگرههای علمی در زمینه گل و گیاه زینتی نیز تشکیل شده که بسیار مثمر ثمر بوده. جای سوال است که چرا سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولیدات گل و گیاه بیشتر بر روی صادرات آن تمرکز دارد؟ یکی از این دلایل به ظرفیت صادراتی گل و گیاه در ایران به ویژه در پاکدشت بر میگردد.»
به گزارش ایانا، حسین شیرزاد، در آئین افتتاحیه نمایشگاه گل و گیاه پاکدشت استان تهران با اشاره به اینکه باصادرات گل و گیاه میتوان درآمدهای غیرنفتی را بالا برد، ادامه داد: «هر 100 شاخه رز معادل یک بشکه نفت در بازارهای جهانی ارزش دارد. ایران از نظر صادرات گل و گیاه تقاضای بالایی را از جانب کشورهای همسایه داشته که این خود مزیت بالایی برای ارزآوری به داخل کشور است. از این نظر اشتغال بالایی در زمینه زنجیره تولید گل و گیاه زینتی به وجود آمده. بر این اساس به طور مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه نزدیک به ۲۰۰هزار نفر مشغول به کار هستند.»
او یادآوری کرد: «در کل کشور سطح زیر کشتی برابر با هفت هزار هکتار به کشت گل و گیاه زینتی اختصاص یافته. قابل تاکید است که حدود هزار هکتار از این اراضی در سطح شیبدار و زمینهای نامناسب قرار دارد. نکته دوم مربوط به مثبت بودن تراز تجاری گل و گیاه است. ایران در حال حاضر صادراتی ۲۲.۷ میلیون دلاری دارد که در کنار واردات ۱۷میلیون دلاری قرار گرفته است.»
شیرزاد با اشاره به چهار بار گردش مالی این کسب و کار در سال، توضیح داد: «این کسب و کار به دلیل گردش مالی بالای آن دارای سودآوری خوبی است. ایران رتبه پنجم تولید در آسیا را دارد و کم کم برای احتساب رتبه چهارم آماده میشود. ارزش صادرات گل در سال ۹۶ به میزان ۲۲.۷ میلیون دلار بود که در برنامه آتی امید است این رقم به ۳۰ تا ۳۵ میلیون دلار ارتقا یابد. البته نباید از یاد برد که بازار گل و گیاه جهانی رقمی برابر با ۲۰۰میلیارد دلار را در بر میگیرد که ایران حدود یک دهم این بازار را در اختیار دارد.»
او با اشاره به چالشهای پیش رو این حوزه یادآوری کرد: «یکی از موارد مهمی که در این زمینه باید به آن توجه شود مقوله برندسازی است. از این رو ایجاد شرایط رقابتی برای تولیدکنندگان گل و گیاه به ویژه گل و گیاه زینتی از ضروریات این حوزه خواهد بود. یکی دیگر از مسائل مهم این حوزه به جذب سرمایه برمیگردد. بنابراین بانکها باید فاینانس در این زمینه بپردازند و در کنار آن باید سرمایهگذاران جدیدی جذب شوند. همچنین بانکها باید به ارائه تسهیلات کم بهره برای اراضی کم بازده بپردازند.»
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی معتقد است که اتحادیهها در این حوزه میتوانند کمک بزرگی برای بهبود این بخش باشند. از این رو در حال حاضر دو اتحادیه مربوط به این کسب و کار ثبت شده که نقش مهمی را ایفا میکنند. البته وقت آن رسیده که یک فدراسیون سراسری گل و گیاه زینتی تشکیل شود تا با روشهایی نوینتر به این کار پرداخته شود. صنعت گل و گیاه زینتی نیاز به تشکلها و صندوقهای تخصصی دارد.
او با اشاره به شروع فصل تازهای از مزیتهای رقابتی در این حوزه گفت: «اگر بتوانیم قیمت تمام شده محصول تولیدی را به حداقل تقلیل دهیم با انسجام تشکلهای بخش خصوصی میتوان حجم صادرات را بالا برد و میزان ضایعات در گل و گیاه را کنترل کرد. در افق برنامه ششم وزارت جهاد کشاورزی در این صنعت، برنامههای خاصی تدارک دیده که شامل توسعه صادرات حداقل یک میلیارد دلار برای پنج سال آینده، ایجاد اشتغال حداقل ۱۲هزار نفر به طور مستقیم در این حوزه و جذب چهل هزار میلیارد ریالی سرمایه است. همچنین امید میرود شرکتهای دانش بنیانی که در این زمینه فعالیت میکنند اشتغال بیشتری را ایجاد کنند.»
دیدگاه تان را بنویسید