مدیر کل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی:
رتبه نخست مازندران با تولید ۱.۸ میلیون تن پرتقال
استان مازندران با سطح زیرکشت ۸۸ هزار هکتار و تولید ۱.۸ میلیون تن پرتقال رتبه نخست سطح و تولید در کشور را به خود اختصاص داده است.
استان مازندران با سطح زیرکشت ۸۸ هزار هکتار و تولید ۱.۸ میلیون تن پرتقال رتبه نخست سطح و تولید در کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، مدیر کل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی گفت: ۸۱ درصد پرتقال تولیدی این استان، رقم تامسون ناول است که حجم تولید بالای این رقم در دوره زمان کوتاه موجب کاهش قیمت محصول در زمان پیک برداشت میشود.
مسعود لطیفیان افزود: طرح سرشاخه کاری مرکبات با هدف تغییر رقم تامسون و جایگزینی با ارقام زودرستر و مناسب به منظور افزایش طول دوره برداشت و همچنین عدم مواجه با سرمای خسارتزا در منطقه براساس سیاستهای معاونت امور باغبانی در دستور کار قرار گرفته است.
او اظهار داشت: در این راستا دوره آموزشی سرشاخه کاری مرکبات ۲۳ دی ماه امسال با حضور کارشناسان و بهرهبرداران در محل مرکز آموزش کشاورزی شهرستان ساری و با همکاری پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری برگزار شد.
لطیفیان تصریح کرد: در این دوره فراگیران با تکنیکها و روشهای تغییر ارقام و جوانسازی درختان مرکبات با استفاده از انواع پیوند به صورت تئوری آشنا و سپس عملیات اجرایی پیوند سرشاخه کاری به صورت الگویی در باغات شهرستان ساری در منطقه عالیواک و در شهرستان قائم شهر، روستای خرما کلا روی درختان رقم تامسون ناول انجام شد.
دیدگاه تان را بنویسید