مدیر عامل موسسه جهاد نصر:
50 هزار حلقه چاه کشاورزی طی پنج سال برقی میشوند
حدود 600هزار چاه کشاورزی مجاز و غیرمجاز در سطح کشور وجود دارد. طی پروژهای هدفگذاری لازم جهت برقی کردن چاهها صورت گرفته که پیش بینی میشود در مدت پنج سال بتوان چاههای مجاز کشور را برقی کرد. در طرح مورد نظر حدود 50 هزار حلقه چاه کشاورزی قرار است به صورت صدر درصد برقی شوند.

حدود 50 هزار حلقه چاه کشاورزی قرار است به صورت صدر درصد طی پنج سال برقی شوند.
به گزارش ایانا، مدیر عامل موسسه جهاد نصر در نشست خبری که امروز حول محور تشریح آخرین فعالیتها و برنامههای اجرای طرح ملی احیای 550 هزار هکتار اراضی کشاورزی دشتهای خوزستان و ایلام و سایر اقدامات عمرانی و زیربنایی کشاورزی برگزار شد، علاوه بر گزارش پیشرفتهای صورت گرفته در طرح 550هزار هکتاری در ادامه به اقدامات ترویجی طرح ماهی در قفس پرداخت و گفت: «موسسه جهاد نصر طی چند وقت اخیر همکاریهای لازم را جهت با موسسه شیلات کشور در جهت ترویج و پیشرفت آبزیپروری در سطح ایران انجام داده. بر این اساس تفاهم نامهای با دانشگاه صنعتی شریف و شرکتهای شهرکهای کشاورزی نیز بسته شد تا شهرکهای مورد نظر بتوانند اراضی را در اختیار آبزیپروران قرار دهند. همچنین در این راستا یک تفاهمنامه سه جانبه بین سازمان شیلات کشور، سازمان برنامه و بودجه و موسسه جهاد نصر منعقد شد که براساس آن کمکهای حمایتی درجهت ترویج آبزیپروری صورت بگیرد. از این ررو هم اکنون تعداد 11 شرکت نصر استانی در امر آبزیپروری فعالیت میکنند که در استانهای گیلان، مازندران، گلستان، هرمزگان و بوشهر این اقدامات بسیار پررنگتر است.»
محمد جواد صالحی نژاد ادامه داد: «از دیگر گزینههای حمایتی صورت گرفته تلاش برای ساخت تورهای داخلی پرورش ماهی در داخل ایران است. لازم به تاکید است که در سالهای گذشته قفسهای مورد نیاز از کشور نروژ وارد ایران میشد که اخیرا تلاش شده امکان ساخت آنها در داخل کشور فراهم شود. همچنین تورهای مورد نیاز قفسها نیز وارداتی بوده که امید میرود بتوان مشابه آنها را در داخل نیز ساخت.»
صالحینژاد افزود: «اقدامات ترویجی و تحقیقاتی نیز برای پرورش گونههای آبزیان در مناطق شمال کشور فراهم شده که آبزی پروران به صورت تخصصی میتوانند به فعالیتهای خود ادامه دهند. همچنین برای ساخت شناورهای داخلی که نقش پشتیبانی را بر عهده دارند نیز حمایتهای لازم صورت گرفته و ایران موفق به سخت این شناورها شده. در بحث پرورش میگو نیز در شمال کشور دو سایت پرورش میگو تعیین شده که پیشرفت خوبی داشته. »
او در زمینه برقی کردن چاههای مجاز کشور گفت: «حدود 600هزار چاه کشاورزی مجاز و غیرمجاز در سطح کشور وجود دارد. طی پروژهای هدفگذاری لازم جهت برقی کردن چاهها صورت گرفته که پیش بینی میشود در مدت پنج سال بتوان چاههای مجاز کشور را برقی کرد. در طرح مورد نظر حدود 50 هزار حلقه چاه کشاورزی قرار است به صورت صدر درصد برقی شوند. همچنین در اولین تفاهمنامهای که با شرکت بینالمللی سوخت طی شهریور سال جاری بسته شد، قرار شده برای 100حلقه چاه کشاورزی به صورت پایلوت اقدامات لازم صورت گیرد. از این میزان تا کنون 51 حلقه چاه کشاورزی در کل کشور به صورت صددرصد برقی شده و باقی در دست اقدام است. هزینه آغاز به کار چاههای کشاورزی در ابتدا بر عهده خود کشاورز بوده و قرار شده 80 درصد هزینهها توسط سازمان بهینهسازی مصرف سوخت به کشاورز برگشت داده شود.»
صالحینژاد افزود: «هزینه هر چاه در جهت برقی شدن متفاوت است و بستگی به گزینههای مختلف دارد، اما ممکن است 100تا 200میلیون تومان برای هر چاه اعتبار نیاز باشد. از دستاوردهای مهم این طرح میتوان به صرفهجویی آب، کاهش هزینهها و کاهش آلودگی محیط زیست اشاره کرد.»
او در پایان اشاره کرد تا کنون استانهای تهران، ایلام، فارس، همدان، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی در این طرح سراسری شرکت کردهاند که استانهای همدان و فارس در این راستا پیشتاز بودهاند.
دیدگاه تان را بنویسید