هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری راهبردی برای روابط‌عمومی‌های پیشرو

هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری راهبردی برای روابط‌عمومی‌های پیشرو

سید سجاد حسینی

مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی

 

عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» که رهبر معظم انقلاب برای سال ١۴٠۴ انتخاب کرده‌اند، اگر چه رویکردی فراگیر به حوزه کلان و خرد حوزه اقتصادی است، اما با نگاه ویژه‌ای که ایشان دارند سایر حوزه‌ها از جمله صنایع‌فرهنگی، صنایع خلاق و ارتباطات اجتماعی و شبکه‌های ارتباطی مانند سازمان‌های «روابط‌عمومی» و «اطلاع‌رسانی» را هم دربر می‌گیرد، حوزه‌هایی که از یک دهه گذشته با توسعه فناوری‌های نوین از جمله «هوش مصنوعی» با تحولاتی شگرف و به لحظه همراه شده است.

در عصر دیجیتال، فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی (AI) تحولات شگرفی در صنایع مختلف ایجاد کرده‌ است؛ یکی از حوزه‌هایی که به‌طور چشمگیر از این فناوری بهره می‌برد، روابط عمومی (PR) است.

امروزه «هوش مصنوعی» نه به عنوان یک کالای مصرفی زودگذر، بلکه به عنوان یک سرمایه‌گذاری راهبردی برای تولید، انتشار و توزیع محتوای هدفمند شناخته می‌شود. این فناوری با ارائه راهکارهای هوشمندانه، ارتباطات را گسترش داده و به روابط عمومی‌ها کمک می‌کند تا مخاطبان خود را به‌صورت مؤثرتری جذب و درگیر کنند.

روابط عمومی به‌عنوان پل ارتباطی بین سازمان‌ها و مخاطبان، همواره نیازمند ابزارهایی برای تحلیل داده‌ها، تولید محتوا، مدیریت بحران و ارزیابی کمپین‌ها و پویش‌ها بوده است، در این میان هوش مصنوعی با قابلیت‌های منحصربه‌فرد خود، این فرآیندها را متحول کرده است؛ هوش مصنوعی با استفاده از پردازش زبان طبیعی (NLP) و یادگیری ماشین (ML) می‌تواند محتوای متناسب با سلایق و نیازهای مخاطبان را تولید کند؛ ابزارهایی مانند ChatGPT، Jasper و Copy.ai به روابط عمومی‌ها کمک می‌کنند تا پیام‌های خود را به‌صورت خودکار و با کیفیت بالا تولید کنند؛ همچنین، این فناوری امکان شخصی‌سازی محتوا را فراهم می‌کند که منجر به افزایش تعامل و اثربخشی کمپین‌ها و فراگیری پویش‌ها می‌شود.

یکی از چالش‌های اصلی روابط عمومی، درک واکنش‌های مخاطبان نسبت به یک برند یا رویداد است که هوش مصنوعی با تحلیل داده‌های شبکه‌های اجتماعی و تحلیل احساسات و نظرات عمومی (Sentiment Analysis) و نظرات کاربران، می‌تواند احساسات عمومی را ارزیابی کند. این تحلیل به سازمان‌ها کمک می‌کند تا راهبردهای خود را اصلاح و از بحران‌های احتمالی جلوگیری کنند.

 

چرا هوش مصنوعی یک سرمایه‌گذاری هوشمندانه است؟

هوش مصنوعی با استفاده از داده‌کاوی و پیش‌بینی الگوها، می‌تواند بحران‌های احتمالی را قبل از وقوع شناسایی کند. این قابلیت به روابط‌عمومی‌ها اجازه می‌دهد تا به‌جای واکنش‌پذیری، پیش‌دستانه عمل کنند و از آسیب‌های احتمالی به شهرت برند سازمان خود جلوگیری نمایند.

امروزه بسیاری از سازمان‌ها از چت‌بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی برای پاسخ‌گویی به سؤالات مشتریان و مخاطبان استفاده می‌کنند. این چت‌بات‌ها با ارائه پاسخ‌های سریع و دقیق، تجربه کاربری را بهبود بخشیده و بار کاری تیم‌های روابط عمومی را کاهش می‌دهند.

هوش مصنوعی با تحلیل رفتار مخاطبان، بهترین زمان و کانال‌های ارتباطی برای انتشار محتوا را شناسایی می‌کند. این امر به روابطعمومی‌ها کمک می‌کند تا بازدهی کمپین‌های خود را حداکثر کرده و از هدررفت منابع جلوگیری کنند.

 

منبع: ایرنا

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید