آغاز بهرهبرداری از ۸ پروژه اجرای سیستمهای نوین آبیاری در شهرستان میاندوآب
به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب، رضا مقدم، معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب، در این آیین، ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی گفت: این پروژهها در روستاهای «منصور کندی، سرچنار، سبزی، حاصل قوبی امیرآباد، حاصل قوبی افشار، شین آباد و قجلو»، با ایجاد اشتغال پایدار برای ۱۷ نفر و بهرهمندی ۱۸ خانوار، اجرا شده است و با آغاز بهرهبرداری از این پروژهها، ۱۱۷ هزار مترمکعب، در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی میشود.
وی افزود: ۸۵ درصد اعتبار لازم برای اجرای این پروژهها از محل اعتبارات بلاعوض دولتی به مبلغ ۹۶۰ میلیون تومان تأمین شده است.
رضا مقدم با اشاره به مزایای استفاده از سیستمهای نوین آبیاری در تولید محصولات کشاورزی، خاطر نشان کرد: با اجرای هر هکتار سیستم آبیاری تحت فشار، سالانه به طور میانگین ۴۵۰۰ مترمکعب در مصرف آب کشاورزی صرفهجویی میشود و میانگین بازده مصرف آب در اجرای سامانههای نوین آبیاری بین ۷۰ تا ۹۰ درصد است.
وی هدف از اجرای این هشت پروژه را «افزایش راندمان آب آبیاری و صرفه جویی در مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت با حذف پشتهها و نهرها، سهولت انجام عملیات زراعی، افزایش عملکرد در واحد سطح و درآمد کشاورزان» برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیان کرد: با عنایت به اهمیت حفظ منابع تولید به ویژه منابع آبی و خاکی و کاهش بارندگیها و به روز پدیده خشکسالی در سالهای اخیر، اجرای سیستمهای نوین آبیاری، مهمترین و اساسیترین راهکار برای مقابله با مشکل کم آبی است.
رضا مقدم گفت: در همین راستا هشت هزار و ۵۰۲ هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب، به سیستمهای نوین آبیاری از جمله "آبیاری بارانی، قطرهای، کم فشار و نوار آبیاری تی تیپ" مجهز شده است.
بیش از ۱۹ کیلومتر پوشش بتنی انهار سنتی و ۶۰ کیلومتر انتقال آب با لوله انجام گرفته که در مجموع با اجرای این طرحها حدود ۴۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی شده است.
مصطفی باقرنژاد بخشدار بخش مرکزی شهرستان میاندوآب در این آیین، با تبریک هفته جهاد کشاورزی و قدردانی از زحمات شبانهروزی تولیدکنندگان و متخصصین بخش کشاورزی، گفت: شهرستان میاندوآب با ۲۲۵ هزار و ۳۴۵ نفر جمعیت و ۹۳ هزار هکتار وسعت، یکی از قطبهای مهم کشاورزی استان است که ۶۱ درصد جمعیت این شهرستان شهری و نزدیک به ۳۹ درصد از جمعیت ساکن روستاها هستند.
وی افزود: ۳۵ هزار هکتار از اراضی این شهرستان در بخش مرکزی واقع شده است و اجرای سیستمهای نوین آبیاری، اقدام مناسبی، در راستای تأمین آب، به حداقل رساندن هدر رفت آب کشاورزی و رفع نگرانی کشاورزان منطقه است.
باقرنژاد با تاکید بر توسعه زیرساختهای روستایی و ضرورت جایگزینی کشاورزی صنعتی با کشاورزی سنتی، یادآور شد: استفاده از شیوههای کشاورزی مدرن نه تنها منابع آبی را حفظ میکند بلکه با کاهش هزینهها، بهرهوری را نیز افزایش میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید