اختصاص ۴۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کالاهای اساسی

در راستای حمایت از کالاهای اساسی، هیئت‌وزیران ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات باهدف تهیه و تدارک نهاده‌های کشاورزی و تأمین کودهای موردنیاز کشاورزان اختصاص داد.

اختصاص ۴۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کالاهای اساسی

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، یکی از برنامه‌های دولت در برنامه هفتم توسعه، خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید محصولات استراتژیک است و در این راستا برنامه‌هایی برای تحقق این امر تدوین‌شده است.  واقعیت آن است که تولید تصادفی و بی‌‌برنامه نمی‌تواند ضامن امنیت غذایی پایدار کشور باشد و این مسئله از موضوعات مهمی است که دولت در برنامه‌های خود بر آن توجه دارد.

در این راستا یکی از برنامه‌های دولت در سال ۱۴۰۲، ارائه تسهیلات به کشاورزان برای حمایت از کالاهای اساسی بوده است. هیئت‌وزیران در جلسه ۷/۴/۱۴۰۲ تصویب کرد که تسهیلات به کشاورزان ارائه کند. بر اساس این تصویب‌نامه بانک مرکزی موظف است مبلغ ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از طریق بانک‌های عامل به‌منظور تهیه و تدارک نهاده‌های کشاورزی و تأمین کودهای موردنیاز بخش کشاورزی با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار دهد.

در این مصوبه آمده؛ سازمان برنامه‌وبودجه کشور بازپرداخت اصل‌وفرع تسهیلات اعطایی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را از محل اعتبارات مصوب مربوط تضمین می‌کند.

همچنین طبق این مصوبه، وزارت جهاد کشاورزی موظف است با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامه توسعه تولید کودهای شیمیایی (فسفات، ازت و پتاس) را تا پایان سال ۱۴۰۲ به سازمان برنامه‌وبودجه کشور ارائه کند.

بنابراین گزارش، در حال حاضر قیمت کودهای شیمیایی یکی از مهم‌ترین چالش‌های حوزه کشاورزی است و دولت با اصلاحاتی در این زمینه در بودجه ۱۴۰۲ تلاش کرد تا فساد و رانت ناشی از چند نرخی بودن کود را از بین ببرد. البته تا رسیدن به وضعیت مطلوب همچنان فاصله وجود دارد، اما در کل گزارش‌ها از روند حمایت دولت از کشاورزان نشان می‌دهد که شرایط باوجود محدودیت‌های دولت در تأمین منابع روند صعودی دارد.

‌پرداخت تسهیلات بانک کشاورزی به بخش کشاورزی افزایش ۸۰ درصدی داشته است، میزان کل تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی در پایان آبان ۱۴۰۰ بالغ‌بر ۸۷ هزار میلیارد تومان بوده که در پایان آبان ۱۴۰۱ به ۱۵۷ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته است.

همچنین بر اساس گزارش‌ها در دولت سیزدهم، رشد ۲۲ درصدی تولید غلات نسبت به سال ۱۴۰۰ محقق شد و میزان تولید غلات (گندم، جو، برنج سفید و ذرت دانه‌ای) در سال زراعی (۱۳۹۹-۱۴۰۰) پایان دولت دوازدهم، ۱۵.۷ میلیون تن بوده که در سال زراعی (۱۴۰۱-۱۴۰۲) به ۲۱ میلیون تن افزایش‌یافته است.

‌سال گذشته افزایش ۶۰ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال ۱۴۰۰ را شاهد بودیم که میزان تولید و خرید تضمینی گندم در سال زراعی (۱۳۹۹-۱۴۰۰) پایان دولت دوازدهم به ترتیب بالغ‌بر ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و ۴ میلیون ۵۰۰ هزار تن بوده که در سال زراعی (۱۴۰۱-۱۴۰۲) به ترتیب به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش‌یافته است‌ و در سال جدید نیز بر اساس پیش‌بینی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ۸.۵ میلیون تن خرید تضمینی گندم انجام خواهد شد.

آنچه دولت سیزدهم در نظر دارد، پایداری تولید در محصولات استراتژیک است که البته اقداماتی همچون اصلاح تغذیه، افزایش تولید، مصرف بذر اصلاح‌شده و مبارزه درست و به‌موقع با عوامل میان‌رسان از عوامل موفقیت پایداری تولید می‌تواند باشد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید