معرفی ۴ رقم برنج جدید برای سال زراعی آتی
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در راستای برنامههای بهنژادی و با هدف معرفی ارقام پرمحصول باکیفیت و زودرس، ۴ رقم برنج جدید به نامهای «مازند، هستی، امید و توکا» به طور رسمی معرفی شد که در سال زراعی آینده رونمایی خواهد شد.
![معرفی ۴ رقم برنج جدید برای سال زراعی آتی](https://static2.iana.ir/thumbnail/KeqjCp3zQO6X/GGElfAgaZ0dAlZNE-YtK6Ew5ACXDcN6Vx9aA-JtNy66Dcsjdxnl6wl21gJ2JTFvAe9d8owTuSmBqBcr5LpXyU292_bFYUIzomKp8mfKTg_8Xh1UFTeD3pA,,/enews_EToolsFile_%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC-1cd937f3-7862-4843-88e9-af6c4b525a43.jpg)
به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات برنج کشور، مریم حسینی در نوزدهمین همایش ملی برنج در آمل اظهار کرد: در راستای برنامههای بهنژادی و با هدف معرفی ارقام پرمحصول با کیفیت پخت مناسب و زودرس، ۴ رقم برنج جدید به نامهای «مازند، هستی، امید و توکا» به طور رسمی معرفی شده است، این ارقام در سال زراعی آینده رونمایی و به عرصه کشت برنج وارد میشود.
وی افزود: ارقام برنج جدید «مازند» حاصل خالصسازی توده محلی طارم است که افزایش تولید در واحد سطح به میزان بیش از ۵ درصد ارقام محلی دیگر، پاکوتاهی «تحمل به ورس» (خوابیدگی برنج)، زودرسی، کیفیت پخت مطلوب، تحمل به بیماری بلاست و خاصیت رتونزایی از خصوصیات ویژه این رقم است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با تشریح هر یک از خصوصیات این ارقام اضافه کرد: رقم دیگری که در مرحله نامگذاری و معرفی است، «هستی» نام دارد و متحمل به خشکی است و به کشاورزان در مناطق شرق مازندران توصیه میشود. خصوصیات دیگر این رقم طول دوره رشد کوتاه، زودرسی، پاکوتاهی و تحمل به ورس و خوابیدگی انتهای فصل، تحمل به بیماری بلاست، خاصیت رتونزایی بالا و کیفیت پخت مطلوب است، این رقم حاصل سالها پژوهش محققان و تیم همراه مستقر در موسسه تحقیقات برنج کشور است.
وی ادامه داد: رقم «امید» از ارقام پرمحصول و در مرحله نهایی پیش از رونمایی است که عملکرد بیش از هشت تن در هر هکتار دارد.
حسینی با بیان این که رقم «توکا» هم از تلاقی ارقام اصلاح شده و محلی با هدف معرفی رقمی با کیفیت پخت ارقام محلی و رفع معایب این گروه است، اظهار کرد: این رقم با طول دوره رشد کوتاه و پتانسیل عملکرد بالاتر از ارقام محلی است و با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی کشور در ارقام محلی معرفی شده است.
وی یادآور شد؛ چندی قبل نیز رقم «کیان» که حاصل تلاقی ارقامی از گروههای اصلاح شده و محلی ایرانی است و با هدف مقاومت در برابر خشکی است که در خشکی چهار تا پنج هفته آخر فصل میتواند بدون آبیاری به رشد خود ادامه دهد و آسیب نبیند و متناسب با سلیقه کشاورزان اصلاح شده است، معرفی و رونمایی شده بود.
این مقام مسوول اضافه کرد؛ با رونمایی و معرفی چهار رقم برنج جدید، تعداد ارقام معرفی شده برنج جدید به شالیکاران به حدود ۶۲ رقم افزایش خواهد یافت.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با قدردانی از محققان و تیم همراه برای معرفی این ارقام از همکاری کشاورزان پیشرو، سازمانهای جهاد کشاورزی گیلان و مازندران، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برای مشارکت در معرفی این ارقام قدردانی کرد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ ارقام برنج جدید با پتانسیل عملکرد بالا، طول دوره رشد کوتاه، کیفیت پخت مطلوب و تحمل به ورس و بیماریها میتوانند ضمن افزایش تولید منجر به کاهش هزینههای تولید شوند.
منتشر کننده خبر: شیما علایی
دیدگاه تان را بنویسید