با مراقبت فعال سازمان دامپزشکی کشور محقق شد؛

صادرات آبزیان ایران به 60 کشور دنیا

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور از کنترل کامل بیماری لکه سفید میگو و افزایش وجهه صادراتی محصولات شیلاتی کشور در سال گذشته خبر داد.

صادرات آبزیان ایران به 60 کشور دنیا

کاظم عبدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بابیان این‌که صنعت آبزیان ایران از صنایع رو به رشد دنیا است افزود: سال گذشته سرعت رشد آبزی‌پروری در ایران 7.5 درصد بوده است که تقریباً دو برابر رشد 4.5 درصدی دنیا است.

وی ادامه داد: ما درزمینهٔ تولید ماهیان سردابی رتبه اول، درزمینهٔ تولید ماهیان گرمابی رتبه هفتم و درزمینهٔ تولید میگو رتبه دوازدهم دنیا را داریم و طی سال گذشته به 60 کشور جهان صادرات محصولات شیلاتی داشته‌ایم که در شرایط تحریم عدد فراوان ای است و نشان از رشد صنعت آبزیان کشور دارد.

عبدی ادامه داد: امسال نیز مانند سال گذشته در لیست A صادرکنندگان اتحادیه اروپا، صادرات به اوراسیا و همچنین صادرات به چین قرار گرفتیم و محصولات ایران به بخش قابل‌توجهی از کشورهای دنیا صادرات می‌شود.

کنترل گلوگاه لکه سفید میگو

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان با اشاره به کنترل بیماری لکه سفید میگو در مزارع پرورشی کشور توضیح داد: در سال، ۱۴۰۲ خوشبختانه از ۸۸۰ مزرعه پرورش میگو هیچ‌کدام آلوده به بیماری لکه سفید میگو تشخیص داده نشدند و تلفاتی نیز در این خصوص گزارش داده نشد و درصد شیوع این بیماری در مزارع صفر بوده است.

وی اضافه کرد: بیماری لکه سفید میگو یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های ویروسی میگو در دنیا است و هرساله بیشتر از ۳ میلیارد دلار خسارت مستقیم به صنعت میگوی دنیا وارد می‌کند. بااین‌وجود به سبب نظارت‌های این دفتر در سال گذشته در مراکز تکثیر میگو و کنترل گلوگاه‌ها، موفق شدیم این بیماری را تحت کنترل درآوریم.

عبدی ادامه داد: در سال گذشته سازمان دامپزشکی ۲۴ هزار و ۱۹۳ آزمایش مولکولی در مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو در کشور انجام داد که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود سه برابر شده است.

کاهش تلفات در ماهیان سردابی

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان گفت: مهم‌ترین بیماری ماهیان سردابی ما بیماری VHS است که درنتیجه مراقبت‌های فعال سازمان دامپزشکی در کنار حضور این بیماری در مزارع، تلفات این بیماری در سال از ۵۳۲ هزار مورد در سال ۱۴۰۱ به 182 هزار مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

در ارتباط با بیماری IPN در ماهیان سردابی نیز میزان تلفات ماهیان در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ کاهش چشمگیری پیداکرده و تلفات بیماری IHN نیز از ۷۴۳ هزار مورد به ۱۱۳ هزار مورد تقلیل یافته است.

 

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید