تولید 900 هزار تنی گوشت قرمز
مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور از تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز و بیش از ۱۲ میلیون تن شیر خام در سال 1402 ذیل برنامههای مرکز اصلاح نژاد معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.
![تولید 900 هزار تنی گوشت قرمز](https://static1.iana.ir/thumbnail/RrhL9G03rkx1/GGElfAgaZ0dAlZNE-YtK6Ew5ACXDcN6Vx9aA-JtNy66Dcsjdxnl6wtVI5GpthWZZe9d8owTuSmBqBcr5LpXyU292_bFYUIzokB11TtdGa7nZjcy_vbwahw,,/photo12035549369.jpg)
عباس اکبری شریف در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: مرکز اصلاح نژاد دام کشور متولی تولید گوشت قرمز در کشور بوده و تنظیم بازار گوشت قرمز بر عهده معاونت بازرگانی وزارت مطبوع است. هرساله پیشبینی میزان تولید گوشت قرمز به معاونت مذکور ارسالشده و بر اساس نیاز کل برنامهریزی میشود.
وی بابیان اینکه اصولاً پرورش دام سبک در همه دنیا بر پایه استفاده از مراتع شکل میگیرد گفت: در طی قرون متمادی و به دلیل اقلیم گرم و خشک کشور اکو تیپهای دام سبک سازگار در هر اقلیم در کشور ایجادشده است. لذا صرفنظر کردن از مراتع برای پرورش دام سبک کلاً منتفی بوده و برنامهریزیها بر اساس شرایط موجود انجامشده است. بااینوجود پرورش دام سبک در قالب سامانه صنعتی و غیر وابسته به مراتع در کشور در حال انجام بوده و طرحها و پروژههای مربوط به آن از دهه ۹۰ خورشیدی در حال اجراست.
شریف یکی از مهمترین طرحهای در حال اجرای مرکز را بهبود مدیریت تولیدمثل در دام سبک عنوان کرد و گفت: این طرح باهدف گرفتن تعداد بره بیشتر از هر رأس دام مولد و افزایش تولید گوشت قرمز اجرایی میشود. در دام سنگین نیز اجرای پروژههای پرورش گاوهای دومنظوره و همچنین ترمینال کراس برافزایش تولید گوشت قرمز مؤثر است.
مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور، تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز و بیش از ۱۲ میلیون تن شیر خام را از دستاوردهای این مرکز در سال 1402 قلمداد کرد که با اجرای طرح ترمینال کراس در دامداریهای کشور و تغییر نسبت جمعیت گاو نژاد هولشتاین و افزایش جمعیت گاوهای دومنظوره ایجاد دامداریهای صنعتی برای پرورش دام سبک پربازده محقق شده است.
شریف افزایش معنیدار هزینههای عوامل تولید گوشت قرمز در واحدهای پرورشی و اثرپذیری شدید تولید گوشت قرمز از خشکسالی پیدرپی بهویژه در استانهای قطب دامپروری را از معضلهای بخش دامپروری کشور دانست و افزود: ضعف جدی در تأمین منابع تسهیلاتی مناسب و اعتبارات و عدم تخصیص بهموقع آن، افزایش نسبی محدودیت در استفاده از منابع پایه تولید شامل خوراک دام، آبوخاک، ساختار سنتی نظام تولید گوشت قرمز کشور و پایین بودن بهرهوری دامها و مدیریت پرورشی در واحدها و همچنین نوسانات ارزی و وابستگی قیمت بخشی از هزینههای تولید بهویژه نهادههای خوراک دام به نرخ ارز از معضلات دیگر اثرگذار بر بخش تولید محصولات دامی هستند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید