استان بوشهر قطب تولید نشای جنوب کشور

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: این استان با تولید یک میلیارد و یکصد میلیون قطعه نشای سبزی و صیفی بعنوان قطب تولید نشای جنوب کشور شناخته می‌شود.

استان بوشهر قطب تولید نشای جنوب کشور

به گزارش خبرنگار ایانا در بوشهر، کبری توکلی بیان کرد: نشاهای تولیدشده در گلخانه‌های استان بوشهر شامل ارقام مختلف گوجه‌فرنگی، بادمجان، فلفل، کلم، کاهو و کدو است که بخشی از آن‌ها در استان و مابقی به استان‌های فارس، هرمزگان، کهگیلویه و بویر احمد و سایر استان‌های دیگر کشور ارسال می‌شود.

وی افزود: امسال ۶۷ هکتار از گلخانه‌های استان بوشهر به تولید نشای محصولات کشاورزان اختصاص‌یافته که ۷.۵ هکتار از این سطح به‌طور کامل مکانیزه و مابقی برای تولید نشا و کشت محصول هم‌زمان استفاده می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: این گلخانه‌های مکانیزه سالانه در یک یا دو دوره اقدام به تولید نشا می‌کنند و بیشترین تولید نشا در این استان در شهرستان دشتی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: از کل نشای تولیدی در استان بوشهر ۷۰۰ میلیون قطعه به تولید نشای گوجه‌فرنگی اختصاص‌یافته و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

توکلی با اشاره به آغاز کشت گوجه‌فرنگی در استان بوشهر یادآور شد: کل نیاز نشای گوجه‌فرنگی امسال این استان برای سطح ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار ۲۰۰ میلیون قطعه است.

به گفته توکلی از محصولات مهم سبزی و صیفی در استان بوشهر گوجه‌فرنگی است که بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده و سهم به سزایی در اشتغال و درآمد این مناطق دارد.

کشت گوجه‌فرنگی در استان بوشهر آغاز شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: این محصول افزون بر درآمدزایی و اشتغال به دلیل خارج از فصل بودن آن بخش مهمی از تولید و نیاز کشور را در فصل‌های پاییز و زمستان تأمین می‌کند.

به گفته توکلی عمده نشای تولیدی در استان بوشهر از ارقام متین، برنتا، بریویو،کارون، کوئینتی، جم، افرا، ۴۱۲۹، ۸۳۲۰ سامانتا و بدرو است.

وی یادآور شد: کاهش هزینه‌های تولید، تغییر روش کشاورزی از سنتی به مکانیزه، کاهش مصرف آب، بهره‌وری بهینه از منابع تولید به‌ویژه آب‌وخاک، افزایش سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی، تولید محصول باکیفیت و افزایش بازارپسندی، صادرات، زودرس شدن محصول، نیاز نداشتن به عمل گزینش و یا تنک کردن، امکان انتخاب گیاهان قوی و سالم برای کاشت، ایجاد اشتغال به‌ویژه برای فارغ‌التحصیلان کشاورزی، صرفه‌جویی ارزی، پیشبرد اهداف و برنامه‌های دولت در بهبود وضعیت اقتصادی از مزایای کشت نشایی است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید