مهارت آموزی تولید قارچ تضمین اشتغال زایی در کشور است
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی با بیان اینکه نیاز است به حوزه اشتغالزایی در قارچ توجه ویژه شود، گفت: اشتغال جوانان یکی از موضوعات مهم کشور است که اگر آنها مهارت لازم را در حوزه پرورش قارچ خوراکی ببینند اشتغال آنها تضمین می شود.
مهدی رجبی در گفت و گو با خبرنگار ایانا با اشاره به تربیت نیروی ماهر پرورش قارچ در کشورعنوان کرد: 30 درصد اشتغال در تولید قارچ مربوط به اتباع خارجی است در حالی که این حوزه ظرفیت بسیار زیادی برای اشتغال جوانان دارد.
وی ادامه داد: در سال های گذشته با همکاری هنرستان های کار و دانش و برخی مراکز تولید قارچ نیروی ماهر تربیت می شد و الگو موفقی برای اشتغال زایی و تربیت نیروی ماهر در این صنف بود اما به دلیل اینکه آموزش و پرور اعلام کرد که بودجه کافی را ندارد این اقدامات تداوم پیدا نکرد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی تصریح کرد: برنامه ریزی شده امسال برای تربیت نیروی کار با برخی از شهرستان ها ی اطراف تهران به صورت اختصاصی با کمک انجمن کلاس های مخصوص تولید قارچ به صورت عملی و تئوری ایجاد شود و تفاهم نامه ای داشته باشیم که بیش از 50 تا 60 درصد این افراد جذب شوند.
رجبی تصریح کرد: با این اقدامات مشکل صنف برای کمبود نیروی متخصص حل می شود و همچنین افزایش دانش آموزشی کشور، اشتغال زایی را در صنعت قارچ و کمپوست به دنبال دارد.
بخش بزرگی از قارچ خوراکی در کشور تولید می شود/ قیمت بذر قارچ منطقی است
وی با اشاره به تولید بذر قارچ خوراکی گفت: تنها چالش این حوزه مادر کارچر به عنوان مواد اولیه تولید بذر است که متاسفانه در ایران تولید نمی شود و یا با کشت بافت یا کپی انجام می شود و گرانتر به دست تولید کننده می رسد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی با بیان اینکه قیمت بذر قارچ خوراکی مطلوب است، تصریح کرد: قیمت بذر قارچ هر کیلو گرم حدود 25 هزار تا 30 هزار تومان است که این قیمت منطقی بوده و گران نیست .
رجبی تصریح کرد: بخشی بزرگی از بذر قارچ در داخل تولید میشود و کمتر از 20 درصد آن از یکی از کشورهای اروپایی وارد می شود.
واحدهای زیر پله ای حداکثر 8 ماه در سال فعالیت دارند
وی با اشاره به پرورش قارچ در واحدهای غیر صنعتی، سنتی یا زیر پله ای گفت: این واحد ها از لحاظ ایمنی، برداشت و دانش فنی دچار مشکل هستند و بهره وری مطلوبی ندارند.
رجبی با بیان حدود 5 تا 7 درصد تولید قارچ در کشور به صورت زیر پله ای است،ادامه داد: این واحدها در سال حداکثر تا 8 ماه می توانند به صورت سنتی کار کنند.
دیدگاه تان را بنویسید