هشدار دامپزشکی کردستان در خصوص ورود دام به این استان
تب برفکی نداریم
در حال حاضر، هیچ کانون بیماری تب برفکی در بین دام های استان وجود ندارد
مدیرکل دامپزشکی کردستان با اشاره به شیوع بیماری تب برفکی در برخی استان های همجوار، نسبت به ورود دام از دیگر مناطق کشور به استان توسط دامداران هشدار داد.
مجتبی ورمقانی، با بیان این که سال گذشته جمعیت دامی استان در سه نوبت علیه بیماری تب برفکی مایه کوبی شده، گفت: با توجه به پوشش خوبی که در این زمینه صورت گرفت اکنون هیچ کانون بیماری تب برفکی در بین دام های استان وجود ندارد.
وی افزود: در برخی موارد دامداران از میادین دام استان های همجوار، اقدام به خرید دام و ورود آن به استان می کنند که در صورت آلوده بودن این دام ها به ویروس بیماری تب برفکی می تواند، باعث شیوع این بیماری باشد.
ورمقانی با اشاره به آلوده بودن میدان دواب شهرستان بوکان در آذربایجان غربی تاکید کرد: دام های این میدان می توانند ویروس بیماری را منتقل و باعث بیماری شوند بنابراین دامداران بدون هماهنگی کارشناسان شبکه دامپزشکی از انتقال و نگهداری دام های جدید خودداری کنند.
وی با اشاره به کنترل دام در مبادی ورودی و خروجی استان یادآور شد: در این مبادی پست های قرنطینه ای دایر شده و ورود دام به استان کنترل می شود اما برخی دامداران دام ها را از مبادی دیگر وارد می کنند که تحت نظارت نیست.
ورمقانی از دامداران خواست در صورت خرید دام از میادین دام استان های همجوار با مراجعه با شبکه دامپزشکی شهرستان خود یا تماس با سامانه گویای 1512 موضوع را اطلاع دهند تا کارشناسان دامپزشکی برای مایه کوبی دام های جدید اقدام کنند.
وی در خصوص اجرای طرح مایه کوبی دام علیه بیماری تب برفکی در سال جاری نیز گفت: نوبت نخست این طرح در خرداد با مشارکت اکیپ بخش خصوصی و دولتی اجرا می شود.
بیماری تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است و ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم بیماری تب برفکی است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
جمعیت دامی استان کردستان حدود 2 میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
دیدگاه تان را بنویسید