معاونت امور جنگل سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری:
نیازمند توقف تاسیس کارخانههای جدید چوب هستیم
معاونت امور جنگل سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به توقف بهرهبرداری تجاری از جنگلهای شمال و حجم بالای چوب مورد نیاز بخش صنعت گفت: نیازمند توقف تاسیس کارخانههای جدید چوب در کشور هستیم.
نقی شعبانیان معاونت امور جنگل سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور در گفتوگو با خبرنگار ایانا درباره ظرفیت صنایع چوب در ایران بیان کرد: ظرفیت صنایع چوب ایران، بسیار بیشتر از مقدار چوبی است که در کشور وجود دارد. چوب مورد نیاز شرکتها و کارخانههای فعال ما 12 میلیون متر مکعب است. یکسری کارخانههای نیمه کاره و در حال تاسیس داریم. اگر همه این واحدها تاسیس شده و شروع بهکار کنند، نیاز واحدهای صنعتی به 16 میلیون متر مکعب خواهد رسید.
وی افزود: در حقیقت ما نباید دنبال تاسیس کارخانههای جدید باشیم. محافظت از جنگل مهمتر از حفظ صنعت چوب است. بهرهبرداری از سراسر جنگلهای کشور ممنوع است. در حال حاضر، بهرهبرداری چوبی از جنگل به هیچ عنوان نداریم. فقط در جنگلهای شمال کشور برداشت چوب داشتیم که از سال 96، به موجب بند ف ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه، این کار ممنوع شده است.
معاونت امور جنگل سازمان منابعطبیعی بیان کرد: در حال حاضر، چیزی به نام جنگل صنعتی نداریم و نیاز این کارخانهها باید از طریق زراعت چوب یا چوبهای درختانی که در اراضی مستثنیات مردم وجود دارد، تامین شود. پتانسیلهای موجود در کشور هم جوابگوی صنعت چوب نبوده و مجبور به واردات ماده اولیه مورد نیاز صنعت هستیم.
شعبانیان گفت: اگر نتوانیم با واردات چوب و زراعت چوب قیمت ماده اولیه مورد نیاز صنایع را متعادل کنیم، این امر میتواند منجر به قاچاق چوب شود. بهدلیل اینکه نیاز چوبی کارخانههای کشور بالاست؛ اگر این نیاز را برآورده نکنیم با پدیده قاچاق چوب مواجه میشویم.
وی تاکید کرد: در طرح کاشت یک میلیارد درخت، حدود 300 میلیون اصله برای زراعت چوب در نظر گرفتهایم. حمایتهای لازم در این زمینه انجام شده و نهالها بهطور رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد تا بتوانیم بخشی از نیاز چوب کشور را تامین کنیم. اما این اقدامات کافی نبوده و بهعنوان مثال، از نیاز 12 میلیون متر مکعبی صنعت فقط دو میلیون متر مکعب را تامین خواهد کرد.
معاونت امور جنگل سازمان منابعطبیعی کشور یادآور شد: با توجه به اینکه قرار بر تولید 250 میلیون نهال در کشور است، برای سال آینده درصددیم تا 100 میلیون نهال رایگان را در راستای زراعت چوب در اختیار مردم قرار دهیم.
شعبانیان متذکر شد: در مناطق شمال کشور که آب و هوای سرد و معتدل دارند، زمان مورد نیاز برای رسیدن به سن بهرهبرداری در زراعت چوب بین 7 تا 10 سال است. در مناطق گرمسیری این میزان به سه تا چهار سال خواهد رسید. در حقیقت، با به کار بردن روشهای مختلف و توسعه زراعت چوب در تلاشیم تا فشار بر جنگلها کاهش یابد.
دیدگاه تان را بنویسید