ترجمه اختصاصی ایانا از فوربس:
چگونه کسب و کارها میتوانند به حفظ سیاره زمین کمک کنند؟
جهان با نیاز فوری به سرمایهگذاری در سیاره زمین مواجه است و کسب و کارها نقش مهمی در حفظ طبیعت دارند. اما چگونه کسبوکارها میتوانند رابطه بین درآمد و طبیعت را درک کنند و اقدامات لازم را برای کاهش اثرات زیستمحیطی انجام دهند؟
به گزارش ایانا به نقل از نشریه فوربس، نویسنده این مقاله عضو یک گروه کاری است که از کسب و کارها در انجام فعالیتهای نظارتی برای حفاظت از طبیعت و تنوع زیستی حمایت میکند. در گروه کاری آنها، وی آخرین آزمایشها و استانداردها برای حسابداری طبیعت و تنوع زیستی را مشاهده کرده و معتقد است که «حسابداری تنوع زیستی» (biodiversity accounting) میتواند به کسب و کارها در رسیدن به این هدف کمک کند. وی در ادامه به بررسی اهمیت و نحوه استفاده کسب و کارها از آن میپردازد.
«حسابداری تنوع زیستی» تغییرات در تنوع گونهها و اکوسیستمها را در طول زمان اندازهگیری میکند. این شامل جمعآوری دادهها در مورد تنوع، فراوانی، توزیع و زیستگاه گونهها است. حسابداری تنوع زیستی برای نظارت بر سلامت اکوسیستم و اطلاعرسانی در مورد تصمیمات مدیریتی و حفاظتی مهم است. میتوان از آن در مقیاسهای مختلف استفاده کرد و شامل روشهای مختلفی مانند بررسیهای میدانی، سنجش از دور و مدل سازی کامپیوتری میشود. با ردیابی تغییرات در تنوع زیستی، محققان، سیاستگذاران و رهبران تجاری میتوانند مناطق مورد توجه را شناسایی کرده و از گونهها و زیستگاههای آسیبپذیر محافظت کنند.
حسابداری تنوع زیستی شامل چندین مرحله است. ابتدا، منطقه مورد مطالعه و محدوده ارزیابی باید تعریف شود و باید شناسایی گونهها و اکوسیستمهای مد نظر، انجام شود. سپس دادههای مربوط به تنوع، فراوانی، توزیع و زیستگاه گونهها و اکوسیستمهای انتخاب شده جمعآوری و تجزیه و تحلیل میشود تا تغییرات در تنوع زیستی در گذر زمان ارزیابی شود. نتایج به دست آمده بهمنظور شناسایی چالشها و فرصتها برای اقدامات حفاظتی و مدیریتی، تفسیر و به ذینفعان و تصمیمگیرندگان مربوطه ابلاغ میشوند. بسته به زمینه و اهداف ارزیابی، ممکن است مراحل دیگری مد نظر قرار گیرد.
طبیعت قدرتمندترین سیستم ذخیره و چرخه کربن است و کسب و کارها باید درک کنند که چگونه زنجیرههای ارزش و کارشان بر طبیعت تأثیر میگذارد و به طبیعت بستگی دارد. مجمع جهانی اقتصاد تخمین میزند که حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان به شدت یا به طور متوسط به طبیعت وابسته است.
فعالیتهای انسانی مانند جنگلزدایی، آلودگی و تغییرات آب و هوایی فشار فزایندهای را بر منابع طبیعی وارد کرده و تنوع حیات را در سیاره زمین تهدید میکند. حسابداری تنوع زیستی میتواند به ما در درک بهتر تاثیر این فعالیتها و اتخاذ تصمیمات آگاهانه برای حفاظت و حفظ اکوسیستمهای طبیعی کمک کند.
حسابداری تنوع زیستی برای مشاغل و سازمانهایی که به منابع طبیعی متکی هستند نیز مهم است. با درک تاثیر فعالیتهایشان بر محیط زیست، آنها میتوانند در مورد نحوه مدیریت کار خود به روشی پایدار تصمیمات آگاهانهتری بگیرند و تاثیر اقداماتشان بر جهان طبیعی را کاهش دهند. برای کسب و کارها مهم است که گام بردارند و وظیفه خود را در قبال حفاظت از طبیعت و مدیریت تاثیر کارشان بر طبیعت، انجام دهند.
حسابداری تنوع زیستی فرآیند پیچیدهای است که کسب و کارها را ملزم به درک مکان، مقیاس و جنبههای مختلف طبیعت از جمله داراییهای اکوسیستم، عملکرد و خدمات، خطرات و فرصتها و غیره میکند.
به نوشته نشریه اکونومیست، یکی از موانع اصلی اقدام کردن، تعاریف متعدد، استانداردهای گزارشدهی و معیارهایی است که پیشرفت مداوم را چالش برانگیز میسازد. یک ابتکار و چارچوب عملیتر که باید پیگیری شود، «کار گروه ویژه برای شفافیت مالی مرتبط با طبیعت» (TNFD) است.
هدف TNFD کمک به کسبوکارها در درک وابستگیها، تأثیرات، ریسکها، فرصتها و مسائل مربوط به طبیعت است. این چارچوب مکمل سایر گزارشدهیها است مانند «کارگروه ویژه شفافیت مالی مرتبط با آب و هوا» و استانداردهایی که توسط «هیات استانداردهای استفاده مجاز بینالمللی» (ISSB) تعیین میشوند. این چارچوب میتواند به کسبوکارها کمک کند تا نقاط مختلف را به هم متصل کنند و تعاریف متعدد، استانداردهای گزارشدهی و معیارها را کاهش داده و اولین گام را به سمت حسابداری تنوع زیستی بردارند.
در نتیجه، حسابداری تنوع زیستی میتواند ابزاری حیاتی برای حفاظت و حفظ اکوسیستمهای ارزشمند سیاره زمین باشد. با اندازهگیری و پایش تغییرات تنوع زیستی در طول زمان، میتوانیم تأثیر فعالیتهای انسانی بر دنیای طبیعی را بهتر درک کنیم و تصمیمات آگاهانهای اتخاذ کنیم تا منابع طبیعی خود را به شیوهای پایدار و مسئولانه مدیریت کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید