توسعه مشارکت مردمی در طرح های عمرانی با توجه ویژه به تشکل ها
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: توجه ویژه به نظام های بهره برداری و تشکلها موجب رشد مشارکت مردمی در طرح های عمرانی می شود.
به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی معاونت آب و خاک، صفدر نیازی شهرکی در مراسم اختتامیه سمینار تخصصی الگوهای مشارکت مردمی در بخش های آب ، کشاورزی و محیط زیست در قزوین گفت: براساس اهداف برنامه هفتم پیشرفت، میزان مصرف آب کشاورزی در پایام برنامه بایستی به ۶۵ میلیارد مترمکعب و براساس سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی تا سال ۱۴۱۱ به ۵۱ میلیارد مترمکعب برسد.
نیازی افزود: همچنین براساس برنامه هفتم توسعه در تولید محصولات اساسی بایستی به خودکفایی ۹۰ درصدی برسیم و تکالیف متعددی هم در سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی به عهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شده است.
وی گفت: در سند مذکور در بهره وری باید به ۲/۶ کیلوگرم تولید بازای هر مترمکعب آب برسیم و مجموع این تکالیف فقط در حوزه آب و خاک سالانه حدود ۱۲۵ همت منابع اعتباری نیاز دارد که براساس بودجه های سنواتی طرح های آب و خاک تنها ۳ درصد این اهداف محقق خواهد شد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: با منابع اعتباری موجود طرحها و کارهای بزرگ قابل اجرا نیست. هزینه های دولت در بخشهای مختلف افزایش یافته است و لذا بودجه طرحهای عمرانی کاهش یافته است.
نیازی گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را مشارکت مردمی و جهش تولید قرار دادند و مشخص است پشت این نام گذاری ایده و اعتقاد و تفکر بوده است تا سهم و مشارکت مردم در تولید و سرمایه گذاری افزایش یابد.
این مدیر ارشد وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشور همسایه ترکیه عملیات زیر ساخت آب و خاک پایان یافته است ولی در کشورمان نیمی از اراضی هنوز به سامانه های نوین آبیاری مجهز نشده و هزاران کیلومتر کانال خاکی داریم ولذا بایستی دراین خصوص توجه جدی تری صورت گیرد.
نیازی گفت: سال گذشته ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشور در قالب تسهیلات و یارانه به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده است و این درحالی است که ۱۰۵ هزارهکتار توسط خود مردم به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده است که نشان می دهد درصورت مشارکت مردم و حذف قید و بندهای دولتی، عملکرد در واحد سطح افزایش می یابد.
وی با اشاره به افتتاح اخیر پروژه های ۵۰۰۰ هکتاری شبکه های آبیاری غرب و شمال غرب کشور دراستان آذربایجان غربی توسط وزیر جهاد کشاورزی گفت: دریکی از پروژه های این طرح که ۱۵۰۰ هکتار وسعت داشت ، اراضی تعاونی تولید کوکب بود .تکمیل و راه اندازی این پروژه توسط تعاونی تولید انجام و سهم دولت تحویل تجهیزات مورد نیاز به تعاونی بود . درحالی که در پروژه مشابه که در گیر ضوابط و مقررات دولتی است ۸ ماه است که بلامعطل مانده است و این نشان دهنده اهمیت و تاثیرگذاری مشارکت مردم در اجرای پروژه ها است.
وی در خصوص تحویل حجمی آب توسط وزارت نیرو گفت: در خصوص این موضوع قانون داریم که در اجرای این قانون از برنامه دوم توسعه اقداماتی از سوی وزارت نیرو شکل گرفته است ، لیکن هنور بخش اعظمی از آب مصرفی بخش کشاورزی به صورت حجمی تحویل نمی شود و این مهم مورد انتظار است. عدم تحویل حجمی آب برنامه ریزی را برای بخش کشاورزی و تدوین الگوی کشت سخت می کند. وی خواهان تعامل بیشتر وزارت نیرو با کشاورزان سخت کوش شد.
گفتنی است مراسم اختتامیه سمینار تخصصی الگوهای مشارکت مردمی در بخش های آب ، کشاورزی و محیط زیست روز سه شنبه در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین و باحضور معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ، نمایندگان مردم شریف قزوین در مجلس شورای اسلامی ، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ، معاون عمرانی استانداری قزوین و مدیران و اندیشمندان حوزه آب و کشاورزی برگزار شد.
دیدگاه تان را بنویسید