افزایش عملکرد در واحد سطح، مهم‌ترین هدف اجرای طرح الگوی کشت

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح، تولید پایدار، حفظ آب، خاک و محیط زیست، تغذیه منابع زیرزمینی، تولید محصول سالم و سلامت غذایی از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح الگوی کشت به‌شمار می‌رود.

افزایش عملکرد در واحد سطح، مهم‌ترین هدف اجرای طرح الگوی کشت

به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال وبختیاری، سیروس بیک‌بکان بیان کرد: حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سال‌زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توانست در طرح جهش تولید دیمزارها جزو سه استان برتر کشور باشد.

وی، با اشاره به تجهیز ماشین‌آلات، توزیع بذرهای اصلاح شده، توسعه گلخانه‌ها، افزایش سطح زیرکشت محصولات علوفه‌ای، استفاده از ارقام اصلاح شده ذرت‌علوفه‌ای با نیاز آبی کمتر و کشاورزی حفاظتی در زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری هم‌زمان با فعالیت دولت سیزدهم افزود: سال گذشته ۲۶ هزار تُن و امسال تاکنون حدود ۵۰ هزار تُن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به‌صورت تضمینی و توافقی از کشاورزان استان خریداری شد.

بیک‌بکان، خاطرنشان کرد: سال گذشته هزار هکتار و امسال هزار و ۶۵۰ هکتار چغندرقند در چهارمحال و بختیاری کاشته شد.

وی، یادآور شد: با توجه به آغاز سال‌زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ گندم آبی در ۲۱ هزار هکتار، جو آبی ۹ هزار هکتار و جو دیم در ۱۸ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری کاشته می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، افزود: سهمیه این استان در کشت کلزا هزار هکتار در نظر گرفته شده و بذر و سایر نهاده‌های مربوط به کشت این محصول در استان آماده شده است.

وی، گفت: برای کاشت گندم سه هزار و ۹۲۸ تُن بذر و برای جو آبی و دیم ۶۶۹ تُن بذر آماده شده است تا از بذرهای اصلاح شده به‌منظور افزایش عملکرد تولید استفاده شود.

بیک‌بکان تاکید کرد: طرح جهش تولید در دیمزارهای چهارمحال و بختیاری در سال‌زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار بود که این سطح در سال‌زراعی جدید به ۶۰ هزار هکتار افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: در سال‌زراعی گذشته ۶۷ دستگاه ماشین‌آلات برای کشت مکانیزه جذب شد که در کاشت و برداشت محصولات نقش اساسی داشت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری توضیح داد: ۲۱ هزار هکتار گندم آبی، ۳۳ هزار هکتار گندم دیمی و ۱۰۰ درصد سطح زیرکشت کلزا برای کشت قراردادی در استان مشخص شده است.

بیک‌بکان ادامه داد: ۳۶۳ دستگاه ماشین‌آلات کارنده برای کشت پاییزه در ۶۰ تا ۷۰ درصد از زمین‌های چهارمحال و بختیاری آماده کار شده است.

وی، گفت: امسال ۲۵ هزار اصله نهال گردو در استان سرشاخه‌کاری شد تا تولید این بخش افزایش پیدا کند.

 یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید