رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد:
برای اولین بار برنج مازندران نشان سلامت تات را کسب کرد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از کسب اولین نشان سلامت تات برای برنج مازندران خبر داد و گفت: برای اولینبار، مازندران نشان سلامت تات را برای محصول برنج در کشور کسب کرد.
یه گزارش خبرنگار ایانا در مازندران، حسن عنایتی کلیجی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از کسب اولین نشان سلامت تات برای برنج مازندران خبر داد و گفت: برای اولین بار، مازندران نشان سلامت تات را برای محصول برنج در کشور کسب کرد.
وی ادامه داد: با اجرای طرح icm (مدیریت مبارزه تلفیقی آفات برنج)، با استفاده از روشهای غیرشیمیایی برای مدیریت آفات برنج که با همکاری مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی در دهستانها در سطح 100 هکتار در شهرستانهای آمل، بابل، قائمشهر، ساری، محمودآباد، سیمرغ، جویبار و نکا و با مشارکت 46 کشاورز اجرا شد، نتایج بسیار مثبتی را به همراه داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه در برنج تولیدی که نشان سلامت تات را کسب کرد هیچگونه سمی حتی قارچکش و حشرهکش هم برای پرورش محصول استفاده نمیشود، گفت: اگر در این مزارع برنج به بیماری بلاست و یا سایر بیماریها دچار شود از مواد غیرشیمیایی برای کنترل و مبارزه با آن استفاده میشود و محصول تولیدی کاملا سالم خواهد بود.
عنایتی با بیان اینکه سال گذشته طرح icm در 20 هکتار در مراکز تحقیقات برنج آمل و بایع کلا نکا انجام شد و امسال به سطح 100 هکتار در مزارع کشاورزان افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: این طرح امسال توسط کشاورزان و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی به مرحله اجرا درآمد و امیدواریم سال آینده سطح این طرح افزایش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: با انجام کارهای ساده مدیریتی، کارشناسان و کشاورزان به نتیجه رسیدند که با کمترین هزینه و بدون مصرف سموم شیمیایی میتوان محصول سالم تولید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: با توجه به حمایتهای قانونی، محصول سالم میتواند با 20 درصد قیمت بیشتر در فروشگاهها عرضه شود.
این مسئول با بیان اینکه یکی از نکات قابل توجه طرح مدیریت مبارزه تلفیقی آفات برنج این است که نه تنها با عدم استفاده از سموم، کاهش عملکرد نداشتیم بلکه شاهد افزایش عملکرد هم بودیم چراکه کودها در این طرح بهصورت بهینه مورد مصرف قرار گرفتند، ادامه داد: پیشبینی میشود امسال 550 تن شلتوک برنج سالم و 320 تن برنج سفید سالم با نشان سلامت تات در مازندران تولید شود.
عنایتی بیان کرد: مازندران جزو اولین استانها در کشور است که توانسته برای برنج تولیدی خود نشان سلامت تات را دریافت کند.
سه نشان سلامت محصول شامل نشان استاندارد، سیب سلامت و نشان سلامت تات در کشور وجود دارد که برنج مازندران موفق به دریافت این نشان شده است.
دیدگاه تان را بنویسید