تولید روزانه بیش از 550 تن مرغ گرم در گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: روزانه بیش از 550 تن مرغ گرم در استان تولید می‌شود.

تولید روزانه بیش از 550 تن مرغ گرم در گیلان

صالح محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: در استان گیلان 960 واحد مرغداری داریم و از این تعداد نزدیک به 18 تا 20 میلیون ظرفیت هر دوره است.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه در استان گیلان نزدیک به 75 درصد فعالیت‌های صنعت طیور در غالب زنجیره است و ما در حوزه زنجیره تولید نیز استان اول هستیم. هشت زنجیره تولید بزرگ در استان وجود دارد و در این زنجیره‌ها از تولید جوجه یک روزه تا خوراک دام را داریم.

وی افزود: هر ماه نزدیک به 11 میلیون جوجه‌ریزی انجام و روزانه نیز بیش از 550 تن مرغ گرم در استان تولید می‌شود.

صالح محمدی بیان کرد: باتوجه به اینکه استان گیلان استان معین است باید 250 تن مرغ به استان‌های تهران و البرز صادر کنیم. در ایام مهم سال مثل ایام نوروز که گردشگران زیادی در استان داریم، روزانه حدودا 330 تا 340 تن توزیع مرغ گرم در استان داریم.

وی اضافه کرد: مشکلات صنعت طیور برای همه کشور یکی است. اما کار کردن در زنجیره تولید باعث می‌شود پایداری در زمان بحران‌ها بیشتر باشد. همچنین از طرف شرکت‌های اصلی زنجیره حمایت می‌شوند. در مجموع نوساناتی که در بحث نهاده‌ها و قیمت است، قطعا مشکلاتی ایجاد می‌کند.

محمدی توضیح داد: استان گیلان در حوزه تولید جوجه یک روزه رتبه ‌و همچنین فراوانی مرغ در بازار گیلان وجود دارد. تولید جوجه یک روزه برای مصرف خود استان است و مازاد آن به سایر استان‌ها فرستاده می‌شود. در داخل زنجیره موظف هستند نرخ مصوب که 16 هزار و 900 تومان است را رعایت کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان یادآور شد: با توجه به شرایط آب و هوایی در استان‌های شمالی، این استان‌ها بیشترین تولید مرغ را دارند. در نتیجه در استان‌های شمالی ضریب تبدیل متفاوت و شرایط دما به‌گونه‌ای است که تلفات کمتری داریم و مزیت نسبی برای تولید طیور در استان گیلان نسبت به سایر استان‌ها بهتر است. 

وی اضافه کرد: نگرانی که وجود دارد، عدم ثبات قیمت‌ها در سایر استان‌ها است.  باتوجه به اینکه ما استان تولیدکننده هستیم، در استان‌های دیگر که جوجه‌ریزی کاهش پیدا می‌کند و تولید پایین می‌آید، تصمیم به خارج کردن قیمت مرغ از قیمت مصوب برای حفظ بازار گرفته می‌شود. این اقدام در استان ما که می‌خواهیم همه مسائل را طبق برنامه پیش ببریم، باعث خروج غیر رسمی مرغ از استان می‌شود و کار را برای ما سخت می‌کند. 

صالح محمدی ادامه داد: قیمت مصوب مرغ در استان گیلان 73 هزار تومان بود. اما باتوجه به اینکه استان‌های هم‌جوار قیمت بالاتری دارند؛ در هفته گذشته ناگزیر بودیم چند هزار تومان قیمت مرغ را افزایش دهیم تا مانع خروج غیر رسمی مرغ از استان شویم. اگر در جوجه‌ریزی سایر استان‌ها تعادل ایجاد شود، پایداری در تولید رخ می‌دهد و بازار به آرامش می‌رسد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید