پیگیری برای تشکیل اتحادیه بوقلمون
کارشناس امور طیور بومی و سایر ماکیان اداره سایر ماکیان معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی از پیگیری دفتر طیور معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی برای تشکیل اتحادیه مرکزی تولیدکنندگان بوقلمون خبر داد.
حسین سرابندی در این ارتباط به خبرنگار ایانا گفت: در حال حاضر تولید بوقلمون در قالب شرکتهای تعاونی انجام میشود و تولید کنندگان بوقلمون فاقد اتحادیه هستند که ما در دفتر طیور معاونت امور دام، تشکیل اتحادیه مرکزی تولیدکنندگان بوقلمون را پیگیری میکنیم.
وی توضیح داد: دفتر طیور معاونت امور تولیدات دامی هر سه ماه یک بار بهعنوان یک دوره پرورش، نشستی با تولید کنندگان مادر و گوشتی بوقلمون دارد که در عمل تمام تولیدکنندگان مادر این پرنده در آن حضور دارند. در این جلسات، برنامه تولید را مشخص و صورتجلسه کرده و دفتر طیور کاملاً بر روند تولید گوشت بوقلمون نظارت دارد.
سرابندی با تاکید بر این موضوع که سیاست دفتر طیور و معاونت امور تولیدات دامی، حمایت از زنجیره تولید و ارزش افزوده تولیدات جهت حذف واسطه و کمک به تولید کننده است، بیان کرد: حدود 20 درصد از تولید گوشت بوقلمون در کشور در قالب زنجیرههای تولید در استانهای زنجان، گیلان و اصفهان محقق میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کشتارگاههای تخصصی برای کشتار بوقلمون احداث شدهاند، گفت: احداث کشتارگاه اختصاصی برای بوقلمون اقتصادی نیست. با توجه به حجم تولید بوقلمون کشور، در کشتارگاههای طیور خطی را برای کشتار بوقلمون تجهیز میکنند. زنجیرهها به این خط کشتار بوقلمون در کشتارگاههای طیور مجهز هستند.
این کارشناس امور طیور بومی و سایر ماکیان در ارتباط با ظرفیت و میزان تولید بوقلمون در کشور توضیح داد: در حال حاضر 22 واحد پرورش بوقلمون مادر با ظرفیت 130 هزارقطعه در هر دوره و همچنین 534 واحد بوقلمون گوشتی با ظرفیت سه میلیون و چهارصد هزار قطعه در هر دوره در کشور وجود دارد که در حدود نیمی از این ظرفیت فعال است. در سال گذشته بیش از چهار میلیون جوجه بوقلمون گوشتی و نزدیک به 50 هزارتن گوشت بوقلمون تولید داشتهایم.
وی گفت: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز ، گوشت بوقلمون میتواند بهعنوان جایگزین مطلوب با قیمت اقتصادی معرفی شود و در حال حاضر با رشد مثبت مصرف در بازار، جایگاه خود را پیدا کرده است .
دیدگاه تان را بنویسید