Iranian Agriculture News Agency

نی‌ریز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز از تولید 90 تن صمغ آنغوزه تلخ در این شهرستان به عنوان قطب تولید آنغوزه تلخ در کشور خبر داد و گفت: محصول تولیدی علاوه بر مصارف داخلی به کشور‌هایی از جمله چین، هندوستان صادر می‌شود.

نی‌ریز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور

به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، علیرضا بصیری با بیان اینکه برداشت آنغوزه تلخ از اوایل خردادماه آغاز شده و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد، افزود: در حال حاضر افزون بر یک‌هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان نی ریز به کشت این محصول اختصاص یافته که نزدیک به 300 هکتار آن مثمر است.

این مقام مسئول تصریح کرد: شهرستان نی‌ریز با سطح یکصدهزار هکتاری آنغوزه در عرصه‌های منابع طبیعی از دیرباز قطب تولید این محصول در کشور و رویشگاه این گیاه خودرو بوده است.

بصیری با بیان اینکه هر غده آنغوزه در طول برداشت به‌طور متوسط ۱۸ مرتبه به‌صورت عرضی برش می‌خورد و در مجموع هشتاد تا صد و پنجاه گرم شیرابه از آن به‌دست می‌آید، اظهار کرد: دوره باردهی این گیاه هر پنج تا هفت سال یک‌بار است از این‌رو برای افزایش بهره‎وری و کاهش هزینه‌ها، می توان اقدام به کاشت نشاء آنغوزه کرد که با این روش دوره باردهی دو سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.

وی تصریح کرد: این گونه نادر گیاهی بوته‌ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ساقه نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن دارد. ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر و طول برگ‌های بزرگ و ضخیم آن تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد و رویشگاه آن منحصرا ایران، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان است؛

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز به ویژگی های این گیاه اشاره کرد و گفت: از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده‌ای به نام "اولئوگم رزین" به دست می‌آید که به "آنغوزه" مشهور و شیرابه آن به عنوان ماده‌ای خلط آور، ضدنفخ و اسپاسم روده‌ای مورد توجه بوده است و در مصارف دارویی، صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید