Iranian Agriculture News Agency

اعطای 460 میلیارد تومان تسهیلات به کوچ نشینان خوزستان

مدیرکل امور عشایر استان خوزستان گفت: طی سه سال اخیر از سوی سازمان امور عشایر تسهیلات کم‌بهره‌ی چهار درصدی اشتغال‌زایی و وام با درصد بالاتر به منظور تامین علوفه با بازپرداخت پنج ساله در اختیار عشایر قرار داده شد.

اعطای 460 میلیارد تومان تسهیلات به کوچ نشینان خوزستان

به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، اسکندر موسوی زاده بیان کرد: استان خوزستان از پایان شهریورماه  میزبان عشایر از هفت استان کرمانشاه، همدان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال بختیاری، لرستان و ایلام است.

وی با بیان اینکه قشلاق عشایر تا فروردین‌ماه ادامه دارد، افزود:  نکته‌ی قابل توجه زمان‌بندی ماندگاری و کوچ عشایر است، طولانی‌ترین نقطه کوچ‌ همدان است و چهار مسیر برای خروج کوچ‌نشینان از استان وجود دارد که شامل خروجی اندیمشک، خروجی اندیکا، خروجی دهدز و خروجی بهبهان می‌شود.

وی از جمعیت ثبت شده عشایر ۳۳ هزار خانوار عشایری خوزستان خبر داد و گفت: این تعداد خانوار شامل ۱۷۰ هزار نفر است که دفترچه عشایر خوزستان دارند.

موسوی زاده با بیان اینکه با احتساب سایر عشایر و عشایر جنوبی، ۵۸ هزار خانوار در استان مستقر هستند توضیح داد: تامین آب و احداث و زیرسازی راه‌های مواصلاتی به‌صورت مستقیم از سوی انور عشایر اجرا می‌شود  همچنین تامین آرد، علوفه دامی و سوخت از طریق تشکل‌های عشایری انجام می‌شود از طرفی روشنایی به‌صورت همکاری از سازمان آب و برق استان و یا مسقیم در اختیار عشایر قرار داده می‌شود سایر خدمات را نیز بر اساس آیبن‌نامه ساماندهی در اختیارشان قرار می‌دهیم.

وی از اعطای ۴۶۰ میلیارد تومان تسهیلات به کوچ‌نشینان خبر داد و خاطرنشان کرد: طی سه سال اخیر از سوی سازمان امور عشایر تسهیلات کم‌بهره‌ی چهار درصدی اشتغال‌زایی و وام با درصد بالاتر به‌منظور تامین علوفه با بازپرداخت پنج ساله در اختیار عشایر قرار داده شد.

موسوی زاده با بیان اینکه برخی از مدارس‌ چادری هستند بعضی لیری (دیواره‌های سنگی) و تعدادی هم کانکسی هستند، در مواردی که امکان ساخت است مدارس ثابت احداث شده است، ادامه داد: تلاش شد با همکاری وزارت آموزش و پروش، اداره نوسازی مدارس و سازمان برنامه و بودجه، مدارس ثابت و با تجهیزات کامل احداث کنیم.

مدیر کل عشایر خوزستان از راه‌اندازی هشت فروشگاه خودگردان تولیدات عشایر در سطح استان نیز خبر داد و افزود: به منظور ارائه توانمندی‌های عشایر و با هدف فروش محصولات هشت فروشگاه در استان راه‌اندازی شد و برای اداره‌‌ی فروشگاه فرزندان عشایر بکارگیری شده‌ است.

موسوی زاده در پایان یادآور شد: آب شرب یکی از اساسی‌ترین نیازهای عشایر است که به دو صورت مستقیم ( آب لوله‌کشی) و حمل با تانکر( مناطق صعب‌العبور‌) در اختیار عشایر قرار می‌گیرد  امسال هم به‌منظور سهولت دسترسی، هزار دستگاه مخزن پلی‌اتیلن ۵۰۰ و هزار لیتری تهیه و در اختیار خانواده‌ها قرار داده شد.

 

خبرنگار: ندا خاکی زاده

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید