رئیس پژوهشکده چای در گفتوگو با ایانا:
محصول نخستین کارخانه تولیدکننده چای ارگانیک کشور وارد بازار میشود/ استفاده غیر اصولی از کلمه "ارگانیک" در کشور
محصول نخستین کارخانه تولیدکننده چای ارگانیک در کشور از مردادماه سال جاری وارد بازار میشود.
رئیس پژوهشکده چای امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از عرضه محصول نخستین کارخانه تولیدکننده چای ارگانیک کشور به بازار در مردادماه سال جاری خبر داد و گفت: طی سالهای گذشته با رعایت تمامی شرایط توانستیم کشت ارگانیک را رواج دهیم و تا تیر و مردادماه سال جاری نخستین محصول چای ارگانیک را وارد بازار خواهیم کرد.
رضا آزادی با اشاره به عدم قانونمندی ورود به عرصه ارگانیک در کشور افزود: متأسفانه بسیاری از شرکتها و افراد از این بیقانونی و همچنین از کلمه ارگانیک سوءاستفادههایی را میکنند که دلیل آن را میتوان نبود ابزار نظارتی عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: چای تولید داخلی شرایط ارگانیک بودن را دارد، اما باید سلسلهمراتب علمی و نظارتی را طی کند و از سوی ابزارهای دولتی و غیردولتی بررسی شود و مسئولان وارد عمل شوند، نه اینکه هرکس بتواند به دلخواه با درج کلمه ارگانیک بر محصول خود قیمت محصول را افزایش داده و به سود برسد.
رئیس پژوهشکده چای ادامه داد: در نخستین کارخانه تولیدکننده چای ارگانیک از محصولات ایستگاههای تحقیقات پژوهشکده بهعنوان منابع تولید استفاده شده است و این محصولات در تمامی مراحل چین بهاره، تابستانه و پاییزه مورد آزمایش قرار خواهند گرفت و پس از تأیید ارگانیک بودن آنها و اخذ نمره مثبت به بازار عرضه خواهند شد.
آزادی تصریح کرد: برگ سبز مورد استفاده از ایستگاههای تحقیقاتی در طی ششساله گذشته زیر نظر پژوهشکده جهت کشت ارگانیک تولید شده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر از یکسوم توان تولید کارخانه تولید چای ارگانیک استفاده میشود؛ ما نیز در وهله نخست به دنبال بالا بودن ارزش افزوده چای ایرانی و برندسازی هستیم و کمیت در رتبه بعد قرار میگیرد.
آزادی در پایان تأکید کرد: از هدفگذاریهای ما شناسایی باغهایی است که شرایط ارگانیک بودن را دارند تا با توجه به دستورالعملها و عدم استفاده از سم و کود در پنج سال متوالی و مهیا بودن شرایط آبیاری بتوانیم تولید ارگانیک را افزایش دهیم./
A-950318-02
دیدگاه تان را بنویسید