Iranian Agriculture News Agency

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب در گفت‌وگو با ایانا:

میزان نیترات محصولات تازه‌خوری فاجعه‌آمیز نیست/ پایش محصولات کشاورزی بدون بودجه امکان‌پذیر نیست

پایش محصولات کشاورزی برای بررسی میزان آلودگی به نیترانت و سایر آلاینده‌ها به‌صورت موردی بررسی شده و فاجعه‌آمیز نیست، اما برای تداوم پایش‌ها بودجه مستقل نیاز است.

میزان نیترات محصولات تازه‌خوری فاجعه‌آمیز نیست/ پایش محصولات کشاورزی بدون بودجه امکان‌پذیر نیست


پایش محصولات کشاورزی برای بررسی میزان آلودگی به نیترانت و سایر آلاینده‌ها به‌صورت موردی بررسی شده و فاجعه‌آمیز نیست، اما برای تداوم پایش‌ها بودجه مستقل نیاز است.

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره برآورد میزان نیترات محصولات تازه‌خوری کشاورزی توسط این مؤسسه گفت: بر اساس بررسی‌های میدانی انجام‌شده، میزان نیترات در محصولات تازه خوری کشاورزی در مقایسه با دیگر کشورهای جهان فاجعه‌آمیز نیست.

کامبیز بازرگان افزود: به‌صورت تصادفی میزان نیترات در محصولاتی چون سیب‌زمینی در برخی نمونه‌های ارسالی بیش از حد مجاز گزارش شد که مربوط به کشاورزانی بود که محصولات خود را با فاضلاب آبیاری کرده یا بیش از حد، کود ازته مصرف کرده بودند.

وی خاطرنشان کرد: بالا بودن حد مجاز برخی آلاینده‌ها در یک محصول را نمی‌توان به کل تولیدات کشاورزی تعمیم داد.

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب ادامه داد: در حال حاضر پایش مداوم در محصولات کشاورزی وجود ندارد.

بازرگان تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد پایش محصولات کشاورزی را داده است و برنامه‌های ویژه‌ای نیز در دستور کار دارد، اما هنوز بودجه مشخصی برای این منظور در نظر گرفته نشده است.

وی در پایان اظهار داشت: اگر قرار است اطمینان به سلامت محصولات کشاورزی حاصل شود، لازم است با اعتبار مناسب پایش‌های مداوم انجام شود./

M-950607-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید