مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران:
باید تلاش شود کود و سم بهینه و درست مصرف شود
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در بای کلای شهرستان نکا ۱۰ هکتار زمین کشاورزی بدون استفاده از یک گرم کود و سم زیر کشت برنج رفت و میانگین عملکرد آن نیز در اندازه استاندارد بود.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تمام تلاشمان این است که کود و سم بهینه و درست مصرف شود.
به گزارش ایانا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، مجید بهادری با اشاره به اینکه در کشت ارگانیک نباید از نهادههای شیمیایی همچون کود، سم و مواد هورمونی استفاده شود، از راهکار آسانتری همچون کشت سالم نام برد و افزود: در تولید محصول سالم، کشت محصول ارگانیک آسانتر است؛ زیرا در این روش میتوان از مواد شیمایی طبق نظر کارشناس مصرف شود، مگر آنکه استاندارد آن در تولیدهای گیاهی رعایت شود .
وی افزود: در برنج نیز میتوان تولید سالم را نهادینه کرد و به جای استفاده از مواد شیمیایی، مواد بیولوژیک به کار برد .
بهادری با بیان اینکه کشاورزان تصور میکنند تولید محصولات با کود و سم انجام میشود، تصریح کرد: اگر کشاورزان بدانند آفت چه زمانی به گیاه حمله میکند، میتوانند زنبور تریکوگراما را در مزرعه رها کنند و همچنین فرمونهای اخلالگر جنسی و نیز از سموم زیستی مانند BT استفاده کرد .
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی مازندران گفت: کارشناسان در مرکز خدمات جهاد کشاورزی مسقر هستند و کشاورزان میتوانند به آنان مراجعه کنند و برنامه مربوط به تولید محصول سالم را فرا گیرند .
این مسئول با اشاره به اینکه کسانی که گواهیهای استاندارد دریافت میکنند، میتوانند تولیدات خود را در اندازه استاندارد و در مناطق خاص عرضه کنند، خاطرنشان ساخت: این اطمینان به کشاورزان داده میشود که آنان میتوانند برنج سالم و ارگانیک، بدون استفاده از کود و سم هم تولید کنند، به شرط آنکه بر اساس نظر کارشناسان باشد .
بهادری یادآور شد: در بای کلای شهرستان نکا ۱۰ هکتار زمین کشاورزی بدون استفاده از یک گرم کود و سم زیر کشت برنج رفت و میانگین عملکرد آن نیز در اندازه استاندارد بود .
وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست وظیفه همگان است، گفت: هر فردی موظف است در هر مقام و جایگاهی محیط زیست خود را حفظ کند، زیرا مصرف بیرویه مواد سمی برای انسان و محیط زیست مضر است .
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تمام تلاشمان این است که کود و سم بهینه و درست مصرف شود، توصیه کرد: کشاورزان توجه کنند زمانی که خسارت به اندازه بحران و غیر قابل جبران رسید، باید اقدام به سمپاشی شود. بنابراین با نگرش کشاورزی دانش محور به پیش برویم تا محصولات سالمتر را به جامعه عرضه کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید