Iranian Agriculture News Agency

به منظور تامین مالی پرداخت مطالبات خرید گندم کشاورزان کلید خورد؛

آغاز پذیره نویسی 10 هزار میلیارد ریال اوراق مرابحه گندم از طریق فرابورس؛ از امروز دوشنبه تا 27 مهرماه

شرکت بازرگانی دولتی از امروز برای تسویه نهایی مطالبات گندم کاران، 43 هزار میلیارد ریال اوراق مرابحه منتشر می کند.

آغاز پذیره نویسی 10 هزار میلیارد ریال اوراق مرابحه گندم از طریق فرابورس؛ از امروز دوشنبه تا 27 مهرماه

شرکت بازرگانی دولتی از امروز برای تسویه نهایی مطالبات گندم کاران، 43 هزار میلیارد ریال اوراق مرابحه منتشر می کند .

به گزارش ایانا، اوراق مرابحه گندم با نام و قابل معامله در فرابورس، با نماد "گندم 9707" و سررسید 24 ماهه و سود 20 درصدی، با 10 هزار میلیارد ریال از امروز 19 مهر تا 27 مهرماه از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس پذیره نویسی می شود .

این اقدام در پی پذیره نویسی اوارق سلف موازی استاندارد گندم در بورس کالا، صورت می گیرد .

قیمت هر ورقه از این اوراق، یک میلیون ریال است و بدون محدودیت قابل خرید از طریق کارگزاران فرابورسی است .

مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی گفت: دولت 3 هفته پیش متممی را در ارتباط با بودجه سال 95 به تصویب مجلس رساند. بر اساس این متمم، دولت اجازه پیدا کرد برای پرداخت دیون خود 400 هزار میلیارد ریال انواع اوراق مالی اسلامی منتشر کند .

حسین خزلی خرازی در ادامه افزود: از 400 هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی، 70 هزار میلیارد ریال متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است و برای خرید تضمینی، قیمت تضمینی و پرداخت خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده است .

به گفته این مقام مسئول، 26 هزار و 500 میلیارد ریال از 70 هزار میلیارد ریال آن، اوراق سلف موازی گندم منتشر شد که در بورس کالا به فروش رفت و 40 هزار میلیارد ریال آن نیز بنا به پیشنهاد مجموعه بازار سرمایه از جمله کارشناسانی در سازمان بورس و فرابورس و کارگزاری بانک کشاورزی به عنوان مشاوره عرضه، مقرر به انتشار صکوک مرابحه شد .

مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی با اشاره به تصمیم هیات مدیره سازمان در خصوص انتشار صکوک و اوراق مرابحه در فرابورس، گفت: تصمیم هیات مدیره سازمان بر این است که صکوک و اوراق مرابحه همانند اوراق اجاره در فرابورس منتشر شود .

به باور وی تفاوت چندانی میان انتشار اوراق مرابحه در بورس کالا و فرابورس وجود ندارد و آنچه که مهم است این است که دولت بتواند از ظرفیت تامین مالی در بازار سرمایه استفاده کند و با این کار بازار بدهی را عمق ببخشد .

خزلی ادامه داد: از آنجایی که اوراق سلف مبتنی بر معامله خود گندم و تحویل آتی گندم بود در بورس کالا عرضه شد و اوراق مرابحه در فرابورس منتشر می شود .

مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی با اشاره به ناشرین اوراق مرابحه گندم گفت: 40 هزار میلیارد ریال اوراق مرابحه گندم به دو فاز تقسیم شده است: ناشر قسمت نخست که 10 هزار میلیارد ریال است، کارگزاری بانک کشاورزی است؛ و بخش دیگر که 30 هزار میلیارد ریال است از طریق شرکت بازرگانی دولتی به مناقصه گذاشته می شود و شرکت های تامین سرمایه و افرادی که مجوز انتشار عرضه دارند، می توانند از طریق مناقصه قیمت های خودشان را اعلام کنند .

ارکان اوراق مرابحه گندم مشتمل بر کنسرسیومی با پیشگامی صندوق سرمایه گذاری یک کارگزاری بانک کشاورزی به عنوان متعهد پذیره نویسی، دولت به عنوان ضامن، شرکت کارگزاری بانک کشاورزی عامل فروش، سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری به عنوان متعهدین تامین و تخصیص اعتبار و شرکت سپرده گذاری و تسویه وجوه به عنوان عامل پرداخت سود است .

خرید اوراق مستلزم وجود کد معاملاتی فعال در سیستم شرکت سپرده گذاری مرکزی است و افزون بر آن، خریداران می بایست هنگام خرید اوراق، یک شماره حساب بانکی متمرکز به همراه شماره سبا که به نام شخص دارنده باشد، جهت واریز سود و اصل اوراق اعلام کنند .

کارگزار باید متعاقبا کد اخذ شده را به همراه شماره حساب به شرکت سپرده گذاری اعلام کند و درآمد/ سود و اصل اوراق در تاریخ سررسید، توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی به این حساب واریز خواهد شد.


انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید