رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم خبر داد:
کشت 10 هکتار زعفران در اراضی کشاورزی استان قم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: محدودیت های منابع آبی در استان قم ایجاب می کند که به سمت کشت محصولات کم آببر قدم برداریم و برای حفظ سرمایه کشاورز و استمرار و پایداری آن، باید محصولاتی نظیر زعفران را جایگزین محصولات پر آببر کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از کشت 10 هکتار زعفران در اراضی کشاورزی این استان خبر داد .
به گزارش ایانا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، محمد رضا طلایی با بیان این مطلب اظهار داشت: زعفران جزو گیاهان دارویی به شمار می رود که نیاز آبی بسیار کمی دارد و به همین دلیل در برنامه تغییر الگوی کشت استان، در ردیف کشت قرار گرفته است که می تواند جایگزین خوبی برای محصولات پرآب بر باشد .
وی با اشاره به اینکه نزدیک به 10 هکتار کشت زعفران در استان قم وجود دارد، افزود: در حال حاضر میانگین برداشت زعفران در استان قم دو کیلو گرم در هر هکتار است که ارزش اقتصادی بسیار بالایی دارد .
طلایی بیان داشت: سعی می کنیم با توسعه این کشت به خصوص در مناطق کوهستانی، شرایطی فراهم شود تا کلیه اعضای خانواده کشاورز بتوانند در مراحل کاشت، داشت و برداشت زعفران مشارکت نمایند تا به این وسیله هزینه های کارگری کاهش و درآمد کشاورزان افزایش یابد .
وی با اشاره به اینکه برداشت زعفران در استان قم بیش از دو و نیم برابر افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: سال گذشته برداشت زعفران در استان قم کمتر از سه کیلوگرم بود که امسال این میزان به هشت کیلوگرم افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: محدودیت های منابع آبی در استان قم ایجاب
می کند که به سمت کشت محصولات کم آببر قدم برداریم و برای حفظ سرمایه کشاورز و استمرار و پایداری آن، باید محصولاتی نظیر زعفران را جایگزین محصولات پر آببر کنیم.
طلایی با اشاره به اینکه 30 درصد زمین های استان قم قابلیت کشت زعفران را دارد، افزود: در حال حاضر کشت زعفران در استان قم به صورت آزمایشی در حال انجام است و در سال های آینده سطح زیر کشت این محصول افزایش پیدا خواهد کرد .
وی کیفیت محصول زعفران استان قم را مطلوب عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه در استان خراسان که قطب تولید زعفران کشور محسوب می شود و کشاورزان نیز تجربه چندین ساله در این خصوص دارند؛ اما کیفیت محصول زعفران استان قم نیز بسیار مطلوب است .
وی در پایان خاطرنشان ساخت: باید تلاش کنیم عملکرد بهتری در واحد سطح در زمینه برداشت محصول زعفران داشته باشیم تا بتوانیم کشت این محصول را اقتصادی کرده و در راستای افزایش درآمد کشاورزان گام برداریم.
دیدگاه تان را بنویسید