Iranian Agriculture News Agency

دست تولیدکنندگان کشمش از خرید تضمینی خالی ماند

کشمش یکی از محصولاتی باغی است که بر اساس ابلاغ سازمان برنامه و بودجه کشور در سال ۹۵ سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران موظف به خرید تضمینی آن شده است، اما این سازمان با وجود گذشت چندین ماه از آغاز فصل خرید و فروش این محصول، هنوز به خرید تضمینی کشمش ورود پیدا نکرده است.

دست تولیدکنندگان کشمش از خرید تضمینی خالی ماند

خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) - سپیده قاسمی:

کشمش یکی از محصولاتی باغی است که بر اساس ابلاغ سازمان برنامه و بودجه کشور در سال ۹۵ سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران موظف به خرید تضمینی آن شده است، اما این سازمان با وجود گذشت چندین ماه از آغاز فصل خرید و فروش این محصول، هنوز به خرید تضمینی کشمش ورود پیدا نکرده است.

هرساله در اوایل پاییز با آغاز فصل خرید و فروش کشمش، سرو کله دلالان پیدا می شود تا حاصل دسترنج کشاورزان را به پایین‌ترین قیمت ممکن بخرند و بسیاری از کشاورازن نیز به دلیل مشکلات مالی به ناچار محصول خود را به آنها می‌فروشند.

امسال نیز مانند سال‌های گذشته در ابتدای فصل دلالان با پیشنهاد قیمت دوهزار و 600 تومان اقدام به خرید این محصول کردند. این روند ادامه داشت تا اینکه از دو ماه پیش تعاون روستایی چند استان بزرگ تولیدکننده کشمش ازجمله همدان و مرکزی با هدف حمایت از تولیدکننده اقدام به خرید توافقی این محصول با قیمت دوهزار و 800 تا سه‌هزار و 200 کرده‌اند.

آغاز خرید توافقی در حالی بود که هنوز نه خبری از اعلام قیمت خرید تضمنی بود و نه ابلاغ یارانه کشمش، تا اینکه در 17 آبان سال جاری قائم‌مقاوم وزیر جهاد کشاورزی از اختصاص 200 تومان یارانه صادراتی به هر کیلوگرم کشمش خبر داد.

هرچند مهین ابراهیمی، معاون بازرگانی تعاون روستایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا تأخیر در اعلام قیمت و آغاز خرید تضمینی کشمش را به نفع باغداران دانست و گفت: همیشه قیمت خرید توافقی بالاتر از قیمت خرید تضمینی است و تا زمانی که خرید تضمینی آغاز نشده است، تعاونی‌های روستایی می‌توانند شرایط بازار را به نفع تولیدکننده تنظیم کنند.

وی افزود: قیمت خرید تضمینی تأیید شده دوهزار و 600 تومان است، این در حالی است که در حال حاضر تعاونی‌های روستایی این محصول را تا سه‌هزار و 200 تومان از تولیدکننده توافقی می‌خرند.

اما رضا عباسی، مدیر تعاون روستایی استان همدان نظر دیگری دارد، وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، اظهار داشت: خرید تضمینی حق قانونی کشاورزان است و زمانی صورت می‌گیرد که قیمت محصول به نحوی باشد که کشاورز دچار زیان شود.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط خوب آب و هوایی امسال، تولید کشمش افزایش یافت و این امر عرضه را در ابتدای فصل افزایش داد و کشاورزانی که توان مالی برای انبار محصول را نداشتند زیان زیادی دیدند در این شرایط انتظار می‌رفت آغاز خرید تضمینی ابلاغ شود، اما تا امروز خبری از این ابلاغیه نیست.

مدیر تعاون روستایی استان همدان درباره نحوه خرید توافقی از تولیدکنندگان، ادامه داد: خرید کشمش به قیمت سه‌هزار و 200 انجام می‌شود و دولت 200 تومان یارانه به باغداران پرداخت خواهد کرد و بهای محصول 60 درصد نقدی به مدت دو تا سه روزه و 40 درصد به مدت سه ماهه پرداخت می‌شود.

عباسی درباره نحوه تعیین کیفیت کشمش عنوان کرد: مقدار یک کیلوگرم کشمش از محصول کشاورزان را برداشته و آشغال‌های آن را جدا می‌کنیم و بر همین اساس افت محصول مشخص می‌شود که معمولاً تا پنج درصد در نظر گرفته می‌شود.

وی تأکید کرد: حداقل حمایت دولت از کشاورزان، اعلام قیمت و آغاز به موقع خرید تضمینی و پرداخت نقدی بهای محصول است.

جلسه هیأت وزیران به ریاست رئیس جمهوری در روز یک‌شنبه مورخ ۱۹ دی ماه ۹۵ برگزار شد و هیأت وزیران در این جلسه مقرر کرد که به‌منظور حمایت از باغداران تولیدکننده کشمش و حفظ سهم صادرات آن در بازار جهانی، به تمامی باغداران تولیدکننده محصول، به ازای هر کیلوگرم پنج‌هزار ریال یارانه پرداخت شود./

G-951027-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید