Iranian Agriculture News Agency

مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان اصفهان خبر داد:

تولید 67.5 هزار تن گوشت قرمز در استان اصفهان / قیمت‌ گوشت متعادل می‌شود

مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تغییرات نرخ ارز و اختلاف زیاد قیمت دام زنده در کشور با کشورهای همسایه موجب ایجاد انگیزه برای افراد سودجو و قاچاق‌چی می‌شود تا دام زنده را از بازار داخلی خریداری و قاچاق کنند که نیاز است با این موضوع به شدت برخورد شود.

تولید 67.5 هزار تن گوشت قرمز در استان اصفهان / قیمت‌ گوشت متعادل می‌شود

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از تولید 67 هزار و 500 تن گوشت قرمز در این استان خبر داد.

به گزارش از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، احمدرضا اسماعیلی با بیان این مطلب افزود: استان اصفهان یکی از قطب‌های دامپروری کشور به شمار می رود، به طوری که به رغم خشکسالی سال‌های اخیر با همت و تلاش مضاعف تولیدکنندگان و اقدامات کارشناسی متخصصان، رتبه نخست تولید شیر و رتبه چهارم تولید گوشت قرمز را کسب کرده است.

وی با بیان اینکه میزان تولید گوشت قرمز استان حدود 67 هزار و 500 تن است، گفت: سهم بیشتری از این میزان تولید در نیمه نخست سال انجام می‌شود. از طرفی با توجه اینکه هر ساله به دلیل فصلی بودن جفت‌گیری و زایش گوسفند، میزان عرضه بره در فصل زمستان به بازار کاهش می‌یابد و از طرف دیگر در سال جاری به دلیل وقوع بیماری تب برفکی در ماه‌های اول سال و تلفات میش و بره‌های شیری شاهد کاهش بیشتر عرضه دام سبک در بازار کشور بودیم.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: این موضوع سبب افزایش نرخ گوشت قرمز شد که خوشبختانه با ورود ستاد تنظیم بازار و صدور مجوز واردات گوشت قرمز (لاشه گوسفندی و گاوی) و ممنوعیت صادرات دام زنده تلاش شد که بازار عرضه و تقاضا کنترل و متعادل شود.

اسماعیلی با بیان اینکه یکی از عوامل دیگر تشدید کننده کاهش عرضه دام سبک در بازار داخلی، قاچاق دام زنده از مرزهای جنوبی و غربی کشور است، افزود: تغییرات نرخ ارز و اختلاف زیاد قیمت دام زنده در کشور با کشورهای همسایه موجب ایجاد انگیزه برای افراد سودجو و قاچاق‌چی می‌شود تا دام زنده را از بازار داخلی خریداری و قاچاق کنند که نیاز است با این موضوع به شدت برخورد شود.

وی گفت: یکی از مشکلات فرهنگ مصرف گوشت قرمز در جامعه ما، مصرف گوشت بره‌های سبک وزن است که این امر موجب می‌شود سالانه بخش اعظمی از ظرفیت‌های تولید گوشت را از دست بدهیم؛ برای مثال: چنانچه به جای کشتار بره‌های با میانگین وزن لاشه 12 تا 15 کیلوگرم، آنها پروار شوند تا به وزن لاشه 25 تا 30 کیلوگرم برسند، میزان تولید گوشت قرمز گوسفندی تا حدود دو برابر افزایش می‌یابد و به طور قطع عرضه گوشت قرمز در بازار بیشتر می‌شود.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تأکید کرد: یکی از رسالت‌های مهم رسانه‌ها، تلاش در تغییر ذائقه مصرفی مردم است تا بتوان از اتلاف بخشی از ظرفیت‌های تولید و منابع جامعه جلوگیری کرد.

وی در پایان افزود: به طور قطع با پایان یافتن فصل زمستان و در بهار سال آینده میزان عرضه و فروش بره‌های سبک (دام سبک) در بازار همزمان با عرضه دام سبک عشایری افزایش می‌یابد و نرخ گوشت قرمز در بازار متعادل می شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید