Iranian Agriculture News Agency

با اجرای تحقیقات یک شرکت دانش‌بنیان محقق می‌شود

کود سولفات پتاسیم به تولید انبوه می‌رسد/ صرفه‌جویی سالانه 60 میلیون دلار در واردات سولفات پتاسیم/ گیاه جایگزین شکر، در ایران تولید می‌شود

طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است تا سال آینده تولید کود سولفات پتاسیم به سالانه 50 هزار تن برسد که این مقدار تولید برای نخستین‌بار در کشور رخ می‌دهد.

کود سولفات پتاسیم به تولید انبوه می‌رسد/ صرفه‌جویی سالانه 60 میلیون دلار در واردات سولفات پتاسیم/ گیاه جایگزین شکر، در ایران تولید می‌شود

شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌توانند در اجرای پروژه‌هایی که جنبه تحقیقاتی داشته و در افزایش بهره‌وری کمک می‌کنند، مؤثر باشند.

به گزارش خبرنگار ایانا، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کرانه نیلگون افق، امروز در نشستی خبری گفت: کود سولفات پتاسیم توسط این شرکت و با کمک یکی از استادان دانشگاه که پروتکل تولید آن را به ثبت رسانده، عملی شده و هم‌اکنون مراحل آزمایشی خود را سپری می‌کند.

کمال ذبیحی با اشاره به اینکه روزانه 50 کیلوگرم از این کود به‌صورت آزمایشی تولید می‌شود، افزود: طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است تا سال آینده به تولید سالانه 50 هزار تن برسیم که این مقدار تولید برای نخستین‌بار در کشور رخ می‌دهد.

به گفته وی، تولید انبوه کود سولفات پتاسیم در کشور نداریم و بیش از 95 درصد وابستگی نسبت به این نهاده وجود دارد؛ بنابراین کود مورد نظر که یکی از اقلام اساسی و مهم در کشاورزی به‌شمار می‌رود، می‌تواند با تولید انبوه 50 هزار تن در سال، بیش از 60 میلیون دلار صرفه‌جویی در خروج ارز از کشور داشته باشد.

ذبیحی با اشاره به اینکه سالانه به 700 تا 800 هزار تن کود سولفات پتاسیم نیاز است، اظهار کرد: کل دانش تولید سولفات پتاسیم، بومی بوده و حتی برای تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز کارخانجات نیز وابستگی وجود ندارد.


تولید پودر استویا

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کرانه نیلگون افق بیان کرد: تولید پودر از گیاهی به نام استویا، پروژه دیگری است که توسط محققان داخلی دنبال می‌شود؛ پودری که 200 برابر قند، شیرینی داشته و این شیرینی حاصل از ساکاروز نیست.

وی معتقد است: پودر حاصل از گیاه استویا می‌تواند جایگزین قند و شکر به ویژه در صنایع غذایی مانند شیرینی‌پزی و شکلات باشد. ضمن اینکه برای افراد مبتلا به دیابت و مرض قند، مشکلی نداشته و به‌راحتی قابل مصرف است.

ذبیحی تأکید کرد: هم‌اکنون این پودر از چین وارد کشور می‌شود که امیدواریم بعد از تولید در داخل کشور، این وابستگی به حداقل برسد. چرا که برنامه اولیه ما تولید 10 تن پودر استویا در سال است و در برنامه‌های بلندمدت، این میزان به 30 تن در سال افزایش خواهد یافت. بنابراین در حال اخذ مجوزهای لازم برای تولید این گیاه در داخل کشور هستیم.

وی تولید دوهزار و 600 تن گندم و جو در سال زراعی قبل، کشت 280 هکتار کلزا در سال زراعی کنونی با عملکرد بیش از دو تن در هکتار و تولید بذور کلزا و ذرت را از دیگر پروژه‌های در دست اجرای شرکت نام برد و افزود: تولید چهارهزار تن بذر سیب‌زمینی در سال جاری، یکی از پروژه‌های مهمی بود که در راستای افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در نهاده‌ها قابل اجراست؛ زیرا کشور، سالانه به 500 هزار تن بذر سیب‌زمینی احتیاج دارد که 90 درصد آن خودمصرفی است.

ذبیحی کاهش عملکرد در واحد سطح را یکی از معایب بذور خودمصرفی دانست و اضافه کرد: بنابراین تولید بذر به‌ویژه در محصولاتی مانند سیب‌زمینی می‌تواند در راستای افزایش بهره‌وری و عملکرد بهتر تولید، مؤثر باشد./

V-951222-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید