Iranian Agriculture News Agency

تولید بیش از ۲۳۰ تن عسل در پارس‌آباد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پارس‌آباد مغان افراد شاغل در زنبورستان‌های بومی شهرستان را ۱۳۴ نفر با تعداد ۱۱ هزار و ۹۲۵ کندو و زنبورستان مهاجر را ۲۴۸ نفر با تعداد ۴۶ هزار و ۷۰۰ کندو و تولید عسل سالانه شهرستان را ۲۳۸ تن در سال ۱۳۹۵ اعلام کرد که نسبت به سال قبل ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

تولید بیش از ۲۳۰ تن عسل در پارس‌آباد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پارس‌آباد مغان افراد شاغل در زنبورستان‌های بومی شهرستان را ۱۳۴ نفر با تعداد ۱۱ هزار و ۹۲۵ کندو و زنبورستان مهاجر را ۲۴۸ نفر با تعداد ۴۶ هزار و ۷۰۰ کندو و تولید عسل سالانه شهرستان را ۲۳۸ تن در سال ۱۳۹۵ اعلام کرد که نسبت به سال قبل ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایانا از اردبیل، علی‌اکبر حسنیان افزود: جلسه مشترکی با حضور زنبورداران، کلزا کاران و باغداران دردفتر مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پارس آباد جهت آشنایی با نقش زنبور عسل در گرده افشانی زراعت کلزا و اثرات مثبت آن در افزایش بهره وری زراعت کلزا و اثر متقابل آن در افزایش محصولات تولیدی زنبور عسل برگزارشد.

وی ادامه داد: در زراعت کلزا به دلیل عدم استفاده از سموم حشره کش در زمان گلدهی ، سطح بالای کشت در منطقه و تولید انبوه گل و گرده باعث افزایش تخم گذاری ملکه در زنبورستان شده و موجب افزایش استقبال زنبورداران بومی و مهاجر به این زراعت می شود.

وی افزود: سطح زیر کشت کلزا پنج‌هزار و ۷۰۰ هکتار و انواع باغات میوه را چهارهزار و ۵۰۰ هکتار است که بستر مناسبی جهت تغذیه زنبور عسل به منظور جمع آوری شهد و گرده گل و از طرفی باعث افزایش کمیت بذر تولیدی و میوه و بالا رفتن کیفیت بذر مزرعه شده و ضمن تاثیر دو سویه باعث افزایش تولیدات زنبور عسل و زراعت کلزا می شود.

حسنیان عنوان کرد: گل‌های کلزا مقادیر زیادی گرده زرد رنگ تولیدمی کند که برای زنبورعسل جذاب است. برای زنبورعسل پروتئین خام مطلوب گرده باید ۲۵-۳۰ درصد باشد. پروتئین زیر ۲۰ درصد برای زنبورعسل مناسب نیست. پروتئین خام گرده کلزا ۲۲ الی ۲۷ درصداست ومقدارچربی گرده کلزا حدود هفت درصد که بسیار بیشتر از حد مطلوب زنبورعسل است./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید