طی انجام یک پژوهش نوین؛
عملکرد گوجه فرنگی تحت تأثیر روش های مختلف خاک ورزی و استفاده از مالچ بررسی شد
با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که تیمار خاکورزی مرسوم با مالچ پلاستیکی باعث افزایش کمی محصول می شود، در حالی که تیمار بی خاکورزی بدون مالچ پلاستیکی موجب بهبود کیفی محصول می گردد.
در یک تحقیق جدید از سوی دو تن از اعضای هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران عملکرد گوجه فرنگی تحت تأثیر روش های مختلف خاک ورزی و استفاده از مالچ بررسی شد .
به گزارش ایانا از روابط عمومی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، دکتر مجید رشیدی عضو هیأت علمی (اسبق) بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران (به عنوان مجری) به همراه مهندس فریدون کشاورزپور، پژوهشگر بخش یاد شده (به عنوان همکار) در قالب پژوهشی دو ساله، نسبت به بررسی و ارزیابی اثر روشهای مختلف خاکورزی و استفاده از مالچ پلاستیکی بر عملکرد و اجزای عملکرد گوجه فرنگی در منطقه ورامین، اقدام کردند .
نتایج همچنین نشان داد که تیمار خاکورزی مرسوم با مالچ پلاستیکی از نظر تعداد میوه و تراکم بوته در واحد سطح دارای بیشترین مقدار است، در حالی که سایر پارامترهای مورد مطالعه نظیر وزن میوه، طول میوه، قطر میوه و درصد مواد جامد انحلالپذیر در روش بی خاکورزی بدون مالچ پلاستیکی دارای بیشترین مقدار گردیدند.
با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که تیمار خاکورزی مرسوم با مالچ پلاستیکی باعث افزایش کمی محصول می شود، در حالی که تیمار بی خاکورزی بدون مالچ پلاستیکی موجب بهبود کیفی محصول می گردد.
دیدگاه تان را بنویسید