Iranian Agriculture News Agency

در نشت جمعی از دانشمندان عرب در قاهره مطرح شد:

تولید سوخت هیدروژنی و صفحات خورشیدی با استفاده از شلتوک برنج

جمعی از پژوهشگران عرب، در نشستی برای بررسی راهکارهای کاهش مشکلات زیست محیطی ناشی از استفاده از سوخت‌های فسیلی، در قاهره گرد هم آمدند. این پژوهشگران نتایج آخرین ابداعات و تحقیقات خود را در این زمینه ارائه کردند. از جمله این ابداعات، استفاده از شلتوک برنج مصری در تولید سوخت هیدروژنی و ساخت صفحات خورشیدی است.

تولید سوخت هیدروژنی و صفحات خورشیدی با استفاده از شلتوک برنج

جمعی از پژوهشگران عرب، در نشستی برای بررسی راهکارهای کاهش مشکلات زیست محیطی ناشی از استفاده از سوخت‌های فسیلی، در قاهره گرد هم آمدند. این پژوهشگران نتایج آخرین ابداعات و تحقیقات خود را در این زمینه ارائه کردند. از جمله این ابداعات، استفاده از شلتوک برنج مصری در تولید سوخت هیدروژنی و ساخت صفحات خورشیدی است .

به گزارش ایانا از اهرام ، این محققان در نخستین اجلاس عربی که با همکاری دانشگاه بریتانیایی قاهره در دانشگاه "الدول العربیه" این شهر برگزار شد، در نشستی تحت عنوان "مدیریت ابتکارات و اختراعات و تاثیر آن بر رشد اقتصادی" گرد هم آمدند .

در آغاز نشست، ناصر القحطانی دبیر کل سازمان عربی توسعه مدیریت، با اشاره به اینکه بخش کشاورزی به لحاظ زیست محیطی و اقتصادی، از مهمترین بخش‌ها به شمار می‌رود، تاکید کرد که هنوز به این بخش اهمیت لازم داده نشده است؛ از این روی باید به کاربرد تکنولوژی‌های روز و وضع قوانین جدید بر پایه معیارهای روشن اقدام کرد تا امنیت غذایی و زیست محیطی در کشورهای عربی تامین شود .

از سوی دیگر خانم نورالدین الجندی استاد تکنولوژی زیستی و محیط زیست در مرکز مطالعات نفت و رییس این اجلاس در سخنانی گفت که فرآوری محصولات کشاورزی از ابعاد زیست محیطی و اقتصادی مهمی برخوردار است و مصر سالانه 40 میلیون تن ضایعات در محصولات زراعی دارد .

وی افزود: تحقیقات علمی درباره تبدیل این ضایعات به مواد خام صنعتی، مستلزم همکاری صنایع پتروشیمی است و می‌توان به جای مازوت از موادی مانند شلتوک و علوفه ذرت و گندم و جو، سوخت با ارزش حرارتی بالا به دست آورد. علاوه بر این، می‌توان از این ضایعات، آنزیم‌های مورد استفاده در صنعت سوخت‌های زیستی مثل اتانول مکمل بنزین و بیوگاز تولید کرد. همچنین قادر خواهیم بود با استفاده از ضایعات کشاورزی، کاتالیست تولید کرد که در تولید دیزل زیستی، مکمل دیزل معمولی است .

سعید النشائی، استاد مهندسی بیولوژیک در دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا که در زمینه توسعه پایدار مطالعه می‌کند، گفت: تکنولوژی باید دوست محیط زیست باشد و از مواد خام تجدید پذیر استفاده کند. تبدیل ضایعات کشاورزی به سوخت زیستی، باعث حفظ و نظافت محیط زیست می‌شود. سپس محمد سامر استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه قاهره مقاله‌ای در ارتباط با تولید سوخت هیدروژن از برخی ضایعات کشاورزی مانند شلتوک برنج و ساقه ذرت و ساقه گندم ارائه کرد. وی افزود: با کمک اشعه لیزر می‌توان تولید هیدروژن را افزایش داد زیرا برخی انواع باکتری‌ها در این شرایط به‌وجود می‌آیند که با افزودن این باکتری‌ها به ضایعات کشاورزی، می‌توان با تکنولوژی تخمیر بی‌هوازی هیدروژن تولید کرد. وی گفت این نوع باکتری بسیار نور دوست است و به همین دلیل تاباندن لیزر به آن در مدت 5 دقیقه، باعث تحریک تولید این باکتری‌ها می‌شود. همچنین این باکتری برای تغذیه نیاز به عناصر غذایی دارد که می توان با استفاده از تکنولوژی نانوذرات آن را تولید کرد .

صنایع صابون

در ادامه یکی از پژوهشگران به نام امینه میعاد، طرح ساخت صابون از شلتوک برنج را ارائه کرد. به گفته وی با استفاده از این روش، می‌توان روغن حیوانی را در فرآیند تولید صابون حذف کرد و صابون بدون سود سوزآور تولید کرد. عبدالله صبحی از دانشکده کشاورزی دانشگاه قاهره از پژوهشی با همکاری دانشگاه مونیخ آلمان سخن گفت که هدف آن استخراج عناصر زیستی ضایعات کشاورزی (شلتوک برنج) است. وی ادامه داد: سلولز موجود در شلتوک برنج به چهل درصد وزن آن می‌رسد. علاوه بر این 25 درصد همولوز و 5 درصد لیگنین دارد که دارای خواص دارویی است. وی افزود: شلتوک برنج مصری نسبت به برنج هندی و چینی دارای درصد سلیکای بیشتری است ( حدود 18 درصد) که در ساخت صفحات خورشیدی و خمیر دندان ماده مهمی به شمار می‌رود. علاوه بر این، سلولز ماده اولیه در صنایع کاغذ سازی است. همچنین لیگنین که ماده‌ای معطر است و از آن در صنعت شامپو و صابون سازی استفاده می شود و سیتاسترول نیز که ماده‌ای ضد باکتری و قارچ است و در درمان تومورهای سرطانی هم کاربرد دارد، از شلتوک قابل استحصال است ./


مترجم: محسن حدادی

L-960202-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید