مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی در گفتوگو با ایانا:
دفاتر واسطهای، ارتباط مرغداران گوشتی با تولیدکنندگان جوجه را قطع کردهاند/ صدور مجوز کشتار، از طرف سازمان دامپزشکی بدون توجه به سهمیه واحدها
نمایندگان بخش خصوصی تولیدکنندگان مرغ گوشتی، از نفوذ واسطهها در قبل و بعد از تولید در بازار گلایهمندند و ارائه بیمحابای مجوز کشتار از طرف سازمان دامپزشکی را یکی از عوامل به هم خوردن تعادل بازار میدانند.
نمایندگان بخش خصوصی تولیدکنندگان مرغ گوشتی، از نفوذ واسطهها در قبل و بعد از تولید در بازار گلایهمندند و ارائه بیمحابای مجوز کشتار از طرف سازمان دامپزشکی را یکی از عوامل به هم خوردن تعادل بازار میدانند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: متأسفانه اکنون پرورشدهندگان مرغ گوشتی، بهطور مستقیم با واحدهای تولیدکننده جوجه یکروزه در ارتباط نیستند و یکسری دفاتر واسطهای در این میان، نفوذ کردهاند.
علی مظفری با اشاره به اینکه دفاتر واسطهای در هیچ مکانیسمی ثبت نشده و مالیاتی پرداخت نمیکنند، افزود: آنها بهدلیل سرمایه هنگفتی که در اختیار دارند، تقریبا کل جوجه تولید شده از طرف مرغ مادریها را خریداری کرده و با حداقل 100 تومان بیشتر در هر قطعه به دست مرغدار میرسانند.
به گفته وی، البته شرایط آنها برای مرغدارانی که قصد دارند این نهاده را بهصورت مدتدار تهیه کنند، متفاوت است. دفاتر فروش جوجه، به ازای هر ماه دیرکرد، سه درصد کارمز میگیرند که طی یک سال، این عدد به 36 درصد میرسد. به عبارتی مرغدار اگر جوجه را نقد خریداری کند، حدود دوهزار و 300 تومان برای هر قطعه خواهد پرداخت و در صورت خرید مدتدار به ازای هر ماه، 200 تومان به مبلغ آن اضافه میشود؛ بنابراین حداقل هر قطعه جوجه یکروزه برای مرغدار دوهزار و 500 تومان تمام خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی عنوان کرد: تمام مشکلات به اینجا ختم نمیشود؛ زیرا دفاتر واسطهای، جوجه یکروزه را به شرطی به شکل مدتدار میفروشند که مرغدار، مرغ آماده کشتار را به آنها بفروشد. در آن مرحله هم مرغ تولید شده را دستکم 100 تومان زیر قیمت بازار میخرند. بنابراین واسطهها در تمام مراحل تولید حتی تا کشتار نفوذ کرده و بر روند آن دخالت میکنند.
مظفری ادامه داد: برای رفع این مشکل، با تولیدکنندگان جوجه یکروزه جلساتی برگزار شد تا آنها کل جوجه تولید شده را به اتحادیههای استانی بفروشند، اما از آنجا که منفعت آنها در جای دیگری است، از این کار امتناع میکنند.
وی بیان کرد: البته بهتازگی تنها با فروش 30 درصد حجم تولید به اتحادیهها موافقت کردهاند که آن نیز منجر به تشکیل بازار سیاه شده است. به اینگونه که مرغداران برای خرید زودتر و گرفتن جوجه خارج از نوبت، حاضرند پول بیشتری به ازای آن بپردازند که این خود مشکل دیگری در گوشه بازار محسوب میشود.
مظفری در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: متأسفانه سازمان دامپزشکی برای کنترل تولید با اتحادیهها همکاری نمیکند. بهعنوان مثال، اگر سهمیه یک واحد 20 هزار قطعه جوجهریزی در یک دوره بوده است، باید تعداد مرغهای کشتار شده از سوی آن به دلیل تلفات احتمالی، کمتر از این مقدار باشد. این در حالی است که مرغدار گفته شده حتی برای 30 هزار قطعه، مجوز کشتار دریافت میکند.
وی در پایان تأکید کرد: صدور چنین مجوزهایی، تمام برنامههای اتحادیه برای کنترل تولید را به هم زده و مدیریت بازار را از دست آنها خارج خواهد کرد./
V-960216-04
دیدگاه تان را بنویسید