Iranian Agriculture News Agency

چین با افزایش واردات از آمریکا موافقت کرد

دستاورد غول‌آسای ترامپ: رفع محدودیت واردات اقلام کشاورزی و فعالیت نهادهای مالی آمریکایی در چین

مقامات آمریکایی تحول اخیر در روابط تجاری با چین را نتیجه گفت‌وگوهای ترامپ و شی معرفی کرده‌اند.

دستاورد غول‌آسای ترامپ: رفع محدودیت واردات اقلام کشاورزی و فعالیت نهادهای مالی آمریکایی در چین

آمریکا گفته چین با افزایش واردات کالا از آمریکا موافقت کرده است.

به گزارش ایانا از بی‌بی‌سی، ویلبور راس، وزیر بازرگانی آمریکا گفته است که در پی گفتگوهای دونالد ترامپ و شی جینگ-پینگ، رئیسان جمهوری آمریکا و چین، دولت چین با رفع محدودیت خرید کالاهای آمریکایی و افزایش واردات کالا از آمریکا موافقت کرده است. از جمله، چین ممنوعیت خرید گوشت گاو از آمریکا را لغو کرده و آمریکا به شرکت‌های تولید گاز اجازه داده است گاز مایع به چین صادر کنند.

توافقنامه تجاری اخیر بین دو طرف شامل تسهیلاتی برای افزایش صادرات مجموعه‌ای از کالاها و خدمات آمریکایی به چین است که از آن جمله می‌توان به رفع محدودیت در زمینه واردات اقلام کشاورزی و فعالیت نهادهای مالی آمریکایی در جمهوری خلق چین اشاره کرد.

آقای راس توافقنامه بین دو طرف را "دستاوردی غول‌آسا" توصیف کرده و گفته است که مذاکرات بین دو کشور از نظر سرعت دستیابی به توافق "رکود زده است." وی اظهار کرد آنچه که به دست آمده " در طول تاریخ روابط تجاری آمریکا و چین سابقه نداشته" و افزود که معمولا مذاکرات تجاری چند سال به طول می‌انجامد ولی توافق اخیر در "چند ده روز" به دست آمد.

در چین، معاون وزیر دارایی آن کشور گفت که سرعت به نتیجه رسیدن مذاکرات حاکی نشانه گستردگی و عمق همکاری تجاری بین دو کشور است.

دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود دولت چین را به خاطر آنچه که محدودیت صادرات کالا و خدمات آمریکایی می‌دانست مورد انتقاد قرار داده و گفته بود که در صورت پیروزی در انتخابات، در صدد تغییر در این وضعیت برخواهد آمد. سال‌هاست که تراز تجاری آمریکا با چین به شدت به زیان آمریکاست و آقای ترامپ گفته بود که کسری تراز تجاری آمریکا و چین هر سال میلیاردها دلار به اقتصاد ایالات متحده زیان می‌زند و عاملی مهم در ضعف فعالیت‌های تولیدی و بیکار ماندن نیروی کار در این کشور است.

مقامات وزارت بازرگانی آمریکا گفته‌اند که این توافقنامه ممنوعیتی را که چین در سال ۲۰۰۳ علیه واردات کالاهای کشاورزی به خصوص گوشت گاو از آمریکا وضع کرده بود بر می‌دارد. در آن زمان، دولت چین نگرانی از بیماری جنون گاوی را دلیل وضع ممنوعیت واردات گوشت گاو اعلام کرد اما طی سال‌های بعد، تلاش دولت آمریکا برای برداشتن این ممنوعیت به نتیجه نرسید.

در مقابل، آمریکا اجازه ورود گوشت پخته پرندگان از چین را خواهد داد و وزیر بازرگانی گفته است که از این جهت، خطری متوجه سلامت بخش دامداری آمریکا نخواهد شد.

صدور برخی کالاهای الکترونیکی پیشرفته و امکان فعالیت بانک‌های آمریکایی در چین از جمله بخش‌های دیگر این توافقنامه است.

سال گذشته، کسری تراز تجاری آمریکا با چین به ۳۱۰ میلیارد دلار رسید که بالاترین کسری تراز تجاری این کشور با هر کشور دیگری در جهان بود. این مبلغ حدود ۶۰ درصد کل کسری تجاری ایالات متحده در سال گذشته را تشکیل می‌داد.

توافقنامه به دست آمده به بسیاری از محدودیت‌های وضع شده از سوی چین علیه واردات کالا و خدمات از آمریکا پرداخته است که شرکت‌های آمریکایی سال هاست از وجود آن ها گله داشته و آنها را مانع ورود خود به بازار چین دانسته‌اند. با این همه، مشخص نیست که آیا دولت چین با وجود موافقت با رفع این محدودیت‌ها، در جهت افزایش واردات از آمریکا گامی عملی برخواهد داشت یا اینکه توافقنامه فقط روی کاغد خواهد ماند.

در گذشته بارها دو کشور برای افزایش صادارت آمریکایی به چین به توافق‌هایی دست یافتند که در عمل، نتیجه ملموسی از آنها دیده نشد. برخی کارشناسان گفته‌اند که این توافقنامه نیز، مانند توافق‌های قبلی، بیشتر "به کلیات" پرداخته و بر گسترش مبادلات به طور کلی تاکید گذاشته اما حاوی جزئیاتی در مورد نحوه افزایش صادرات کالای آمریکایی نیست. به گفته آنان، همین رویکرد در توافق‌های قبلی هم دیده می‌شد و عاملی در ناکامی عملی آنها بود.

مزیت نسبی چین در تولید کالاهایی با بهای ارزان، هر چند معمولا کیفیت نه چندان بالا، توانسته است بر بازارهای مصرفی بسیاری از کشورهای پیشرفته تسلط یابد و امکان رقابت را از تولیدکنندگان داخلی بگیرد. کشورهای پیشرفته جهان انتظار دارند در برابر واردات این قبیل کالاها، امکان صدور اقلام از نظر فنی پیشرفته و خدمات مختلف به چین را داشته باشند.

به اعتقاد برخی از این کشورها، دولت چین با اتخاذ سیاست‌های پنهان و آشکار، از جمله جلوگیری از افزایش نرخ برابری پول ملی آن کشور در برابر ارزهای خارجی و مقررات و قوانین مختلف، موانعی را در برابر واردات از سایر کشورها ایجاد می‌کند.

قرار است وزیران بازرگانی دو کشور در ماه‌های آینده نحوه اجرای این توافقنامه و همچنین رفع اختلافات تجاری بین دو طرف مذاکراتی را انجام دهند./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید