Iranian Agriculture News Agency

مشاور انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در گفت‌وگو با ایانا:

دولت یازدهم با دست خالی، به‌خوبی وظیفه‌اش را انجام داد/ ذخیره سیلوهای ذرت، در روزهای ابتدایی دولت، کمتر از دو هفته بود

مشاور انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: واقعیت این است که دولت در این دوره، با خزانه‌ای خالی روبه‌رو بود و تمام صنایع نیز چشم امید به کمک‌های دولت داشتند.

دولت یازدهم با دست خالی، به‌خوبی وظیفه‌اش را انجام داد/ ذخیره سیلوهای ذرت، در روزهای ابتدایی دولت، کمتر از دو هفته بود

مشاور انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: واقعیت این است که دولت در این دوره، با خزانه‌ای خالی روبه‌رو بود و تمام صنایع نیز چشم امید به کمک‌های دولت داشتند .

مصطفی مصطفوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به اینکه وضعیت مرغداران هنوز به سطح ایده‌آل نرسیده است، گفت: باید منصفانه با موضوع برخورد کرد و تمام مسائل را به‌صورت جامع دید. زیرا دولت با وجود اینکه خزانه‌ای خالی را تحویل گرفته بود، اما بدون‌شک برای صنعت مرغداری خوب عمل کرد و تا جایی که توانش می‌رسید از تسهیل کارها در این بخش، کوتاهی نداشت.

به گفته وی، این بدیهی است که وقتی دولتی به اندازه کافی پول در اختیار نداشته باشد، نمی‌تواند همه بخش‌ها را راضی نگه دارد و کار بسیار سخت خواهد شد؛ بنابراین باید بخش خصوصی هم این وضعیت را درک کند. اگر خزانه خالی نبود و آنگاه مسائل به دلخواه تولیدکننده پیش نرفت، باید ریشه تمام مشکلات و معضلات را در ناکارآمدی و سوءمدیریت‌ها جست‌وجو کرد.

مشاور انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه افزود: حال با توجه به وضعیت حاد و بحرانی گفته شده، اما کنترل نوسان قیمتی خوراک طیور، از بهترین برنامه‌هایی بود که دولت یازدهم حداقل در این زمینه سربلند بیرون آمد. به‌عنوان مثال، نرخ سویا که قبل از آن بالا رفته بود، کاهش یافت و ذرت نیز در سطح مناسبی تثبیت شد.

مصطفوی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: روزهای نخستی که آقای روحانی به‌عنوان رئیس دولت انتخاب شده بود، سیلوهای ذرت تنها برای 10 تا 15 روز تامین نیاز این نهاده، ذخیره داشت؛ بنابراین با برگزاری جلسات فوری که بخش خصوصی هم در آن حضور داشت، مقرر شد که 40 تا 50 کشتی از این محصول به سرعت وارد شود. البته به مرور، روند تجارت تسهیل شد و امروز، تاجران با مشکلات کمتری در زمینه بازرگانی روبه‌رو هستند.

وی درباره نوسان قیمت مرغ در بازار ادامه داد: این نوسانات، ارتباطی به دولت‌ها ندارد. زیرا در طول هر سال، به مناسبت ایام خاصی مانند محرم، رمضان و یا حتی شروع گرما، مصرف مرغ افزایش یا کاهش می‌یابد؛ بنابراین بالا و پایین شدن قیمت‌ها بیشتر تابع عرضه و تقاضاست.

مصطفوی تأکید کرد: متأسفانه بخش خصوصی بیشتر خود را کنار می‌کشد و تمام مسئولیت‌ها را به گردن دولت می‌اندازد. در حالی که باید به قدری قدرت بگیرد تا بتواند مدیریت بازار را به‌خوبی در دست داشته باشد. چه اشکالی دارد که بخش خصوصی، مدیریت میدان بهمن را انجام داده و کنترل را در اختیار بگیرد؟

وی در پایان با بیان اینکه اکنون سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای واگذاری این تصدی‌گری‌ها سیاست حمایتی است، یادآور شد: داشتن توقع زیاد از دولت، اشتباه است. زیرا این بخش نمی‌تواند به تمام نیازها پاسخ دهد؛ بنابراین بخش خصوصی نیز باید گوشه‌ای از کار را عهده‌دار شود./

V-960224-03

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید